AcasăȘTIRI EXTERNESerbia anulează festivitățile LGBT EuroPride prevăzute în septembrie / Proteste masive anti-gay...

Serbia anulează festivitățile LGBT EuroPride prevăzute în septembrie / Proteste masive anti-gay la Belgrad

Serbia anulează festivitățile LGBT EuroPride prevăzute în septembrie / Proteste masive anti-gay la Belgrad

Serbia a anulat manifestările EuroPride din septembrie, un eveniment pan-european pro LGBT organizat în fiecare an într-un oraș diferit de pe continent, a anunțat sâmbătă președintele Aleksandar Vucic, invocând o „criză dificilă” în Kosovo.

„În acord cu majoritatea guvernului și cu premierul (…) marșul Pride, sau cum se mai numește, va fi amânat sau anulat (…)”, a declarat Vucic într-o conferință de presă.

„Pur și simplu, la un moment dat, nu poți gestiona totul”, a adăugat el.

Proteste violente la Belgrad

Săptămâna trecută, aproximativ 50.000 de persoane au ieșit pe străzile din Belgrad pentru a protesta împotriva EuroPride, un eveniment LGBTQ+ care era programat să aibă loc între 12 și 18 septembrie.

Participanții la marș au cântat imnuri ortodoxe și cântece patriotice în timp ce purtau cruci, icoane și steaguri. „Nu vă atingeți de copiii noștri” și „nu ocupației” se auzeau în procesiune.

Această ediție EuroPride urma să fie prima din Europa de Est, o regiune în care organizatorii denunță discriminarea homofobă.

author avatar
Tudor Borcea
730 afisari

14 COMENTARII

    • poponeii raman fara reclama. in Rusia i-a batut politia. Unde apar starnesc dezaprobare. imi este scarba. Mare smecherie ca ei o iau in c u r si se lauda cu asta sau ling p i z d e.

  1. Klaus tu ce mai astepti ?
    Da, stiu esti de partea homa lailor !
    Da, stiu esti protestant si sluga progresistilor de la bruxelles !
    Hai recunoaste cati homa lai ai in echipa la cotroceni?
    Ai introdus educatia de gen in scilile primare!
    Ia exemplu de la vecinii nostri care tin la poporul lor
    Klaus tu pana acum ai lucrat numai impotriva romanilor !
    Nu ti-e rusine sasule?

  2. Homosexualitatea nu mai este demult incriminata de lege.Ce rost are acest exhibitionism agresiv si insistent al unor grupuri cu alte gusturi decat cele ‘clasice’?Imi pun o intrebare grava:Si in biserici se va incrimina rostirea numelui Domnului?

  3. KLAUS IOHANNIS, POATE OI FI HOMALAU SI DE AIA STAI CU KURU IN SUS SI GOL PREGATIT PENTRU ORICINE TRECE PE LANGA TINE! DE AIA FACI PARADA CA MERGI LA BISERICA, DAR NU SUPORTI SFANTA LITURGHIE, NICI MACAR LA ZIUA MARINEI. SAS SPURCAT, CARE IMPREUNA CU TATARUL BETIVAN ATI ADUS MIZERIA BRUXELLEZA PE ROMANIA! CATA LUME VA POMENESTE LA RUGACIUNE SA VA JUDECE DUMNEZEU SI SA VA STEARGA SI URMA DE PE PAMANT, NU DOAR NUMELE! VII, DAR DE FAPT SUNTETI MORTI SI SPURCATI PE DEASUPRA! CEAUSESCU V-A BLESTEMAT PE TOTI TRADATORII! NU UITATI ASTA….BLESTEMUL LUI VA AJUNGE, POPONAUTILOR! SLAVA SERBIEI! MOARTE TRADATORILOR ROMANIEI, ORICINE SUNT EI!

  4. Un popor cu sange in instalatie respectat in lume.Mamaligarii ,cand nu se faulteaza unii pe altii,o dau pe petreceri-pentu ce or fi petrecand?-sau dorm.

  5. Bravo Serbia.
    Sa faca cine vrea ce vrea cu fundul lui acasa la el dar nu sa li se dea dreptu sa înfieze copii sau sa ne faca greata pe strada. Oameni astia au o pronlema psihica nu fizica.

  6. De ziua SFINTILOR PARINTI IOACHIM SI ANA,la Bucuresti incep festivaluri si expozitii LGBT.
    Mucusor a dat aprobare pentru 3 zile

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger