AcasăȘTIRI EXTERNESeparatiștii din Lugansk: Ucrainenii care depun armele vor fi iertați

Separatiștii din Lugansk: Ucrainenii care depun armele vor fi iertați

Separatiștii din Lugansk: Ucrainenii care depun armele vor fi iertați

Liderul Republicii Populare Lugansk, Leonid Pashechnik, a declarat că soldații ucraineni care au acceptat să depună armele vor fi amnistiați.

„Îi îndemn pe soldații ucraineni să depună armele. Vor fi amnistiați”, a declarat Pasechnik la o conferință de presă la Lugansk.

Civilii ucraineni „nu sunt în pericol”

Anterior, adjunctul șefului miliției din Republica Populară Donețk, Eduard Basurin, a declarat că populația civilă a Ucrainei „nu este în pericol” și i-a îndemnat la rândul lui pe militarii ucraineni să-și depună armele, scrie Tass.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, la 21 februarie, recunoașterea republicilor populare Donețk și Lugansk. Cu liderii lor au fost semnate tratate de prietenie, cooperare și asistență reciprocă.

Joi dimineață, Putin a declarat într-o alocuțiune televizată că, în răspuns la mesajele liderilor din Donbas, a luat decizia de a conduce o „operațiune militară specială”. Mai exact, el a subliniat că Moscova nu avea planuri de „ocupare a teritoriilor ucrainene”.

Ministerul rus al Apărării a declarat că armata rusă nu lovește orașe ucrainene și că armele sale inteligente sunt folosite pentru a elimina infrastructura militară. Populația civilă nu este în pericol, a spus Ministerul Apărării.

author avatar
Tudor Borcea
424 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger