AcasăȘTIRI EXTERNESemnătura pe dolari la tiparniță. Miniștrii americani ai Economiei au scris de...

Semnătura pe dolari la tiparniță. Miniștrii americani ai Economiei au scris de doctori, ironii la imprimerie – VIDEO

Semnătura pe dolari la tiparniță. Miniștrii americani ai Economiei au scris de doctori, ironii la imprimerie - VIDEO / Foto: printscreen

Semnarea bancnotelor de către secretarul Trezoreriei SUA este un ritual neschimbat. Janet Yellen a făcut acest lucru joi, dar, la fel ca predecesorii săi, a avut mari dificultăți în a semna lizibil.

„S-ar putea crede că este o formalitate”, a spus ea de la uzina de imprimare a bancnotelor din Fort Worth, Texas, una dintre cele două din SUA, alături de cea din capitală, Washington.

„Au un scris oribil”

Dar în timp ce „este o cutumă ca secretarii Trezoreriei să furnizeze semnăturile lor pentru a apărea pe moneda națiunii noastre, părinții fondatori nu au luat în considerare ceea ce pare a fi un atribut comun al secretarilor: un scris oribil”, a glumit secretarul Trezoreriei lui Joe Biden, Janet Yellen.

Predecesorii ei în administrația lui Barack Obama, Timothy Geithner și apoi Jack Lew, au lăsat semnături „atât de ilizibile încât oamenii râdeau de ele”, a relatat recent Janet Yellen în celebra emisiune „Late Show” a lui Stephen Colbert.

Tim Geithner a fost nevoit să își schimbe semnătura, „pentru a o face lizibilă”. În ceea ce-l privește pe succesorul său Jack Lew, Barack Obama nu l-a ales cu siguranță pentru caligrafia sa.

Obama chiar a glumit la ceremonia de numire a sa că ar trebui să încerce să facă „cel puțin o literă lizibilă” în semnătura sa, și-a amintit Yellen, scrie France 24. Semnătura arăta „ca și cum un copil ar desena fumul care iese dintr-un șemineu”, a glumit Stephen Colbert.

Janet Yellen a recunoscut că a „petrecut ceva timp exersând” înainte de a trimite semnătura care va apărea pe noii dolari tipări, până la numirea unui nou secretar al Trezoreriei. Bancnotele de 1 și 5 dolari care îi poartă numele au început să fie tipărite la Fort Worth și vor ajunge în portofelele americanilor la începutul anului viitor. Vor urma bancnote mai mari.

În premieră, două semnături feminine

Joi, în fața mașinilor uriașe ale imprimeriei din Fort Worth, care tipărește mai mult de jumătate din dolarii puși în circulație, Janet Yellen a putut să-și pună în valoare antrenamentul și să-și depună semnătura pe câteva noi bancnote verzi.

Numele primei femei secretar al Trezoreriei apare acum în dreapta fețelor foștilor președinți George Washington, pe bancnota de un dolar, și Abraham Lincoln, pe cea de cinci dolari. Pe cealaltă parte se află semnătura tradițională a trezorierului SUA. În acest caz, trezorierul, Marilynn Malerba, este prima femeie de origine amerindiană care ocupă această funcție și, de este, de asemenea, șefa tribului Mohegan. Aceasta și-a preluat funcția în septembrie.

În premieră, pe bancnote apar două semnături feminine, alături de chipurile părinților fondatori ai țării. „Este un moment istoric”, a declarat Charlene Williams, șefa operațiunilor de la Biroul de gravură și imprimare, care tipărește bancnotele din 1862.

Și bancnota de 20 de dolari va avea în curând un nou aspect. Prima femeie înscrisă bancnotă va fi Harriet Tubman, care, în secolul al XIX-lea, a evadat din sclavie și a transportat zeci de sclavi în nordul Statelor Unite și în Canada înainte și în timpul Războiului Civil, înainte de a lua parte la lupta pentru votul femeilor.

author avatar
Tudor Borcea
383 afisari

5 COMENTARII

  1. Două evreice vorbind de rău alți doi evrei că nu semnau frumos. De era la Tel-Aviv dar nu e.

  2. Au semnat pe hartie igienica cu poze pentru ca dolarul nu are acoperire in aur ca rubla sau ca alte monede ale tarilor din BRICS.

    In scurt timp castelul de nisip al reptilelor Rockefeller si Rothschild se va prabusi zgomotos in vazul lumii care v-a vedea ca ,,regele e gol” si banii fiat sunt maculatura buna pentru topit.
    Sanctiunile mUE contra Rusiei s-au soldat cu ceea ce se vede: criza energetica pentru occident si devalorizarea bancilor Cabalei care agonizeaza.

    Cabalistii stiu ca urmeaza sfarsitul dominatiei Mafiei Khazare asupra pamantenilor care s-a intans pe 3700 de ani, de pe timpul lui Hamurabi, numai politrucii idioti si Vandutii care contra-cost si-au vandut sufletul Satanei si si-au omorat semenii, inca nu inteleg ce se intampla cu lumea in care inca traiesc.
    Se vor trezi din sevraj cu streangul in jurul gatului si vor crede ca au cravata noua.
    Va fi mare aglomeratie in IAD.

    Inca ,,putintica rabdare” si deratizarea incepe in forta cu exterminarea reptilelor din Zug, Elvetia, si apoi urmeaza SCURSURILE de pe tot mapamondul.

      • Werner, esti neam prost cu Criminalul Tradator Joianis Werner Klaus Khazarul Negustor de copii ?
        La fel de idiot esti ca si el, dar mult mai incult si mai dobitoc.
        Numai kk mananci, cretinule.
        Sper ca esti vaccinat sa scape omenirea de o scursura.

        Sterge-te la gura si canta la alta masa !

  3. Dolarul nu are nici o valoare este in curind hirtie igienica Amerlocii drogati si poponari au datorii de peste 31 de trilioane de dolari sint mincati ,Succes la BRICS economic si militar

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger