AcasăȘTIRI EXTERNEDonald Trump, cinic: „Amintiţi-vă ziua asta pentru totdeauna!”

Donald Trump, cinic: „Amintiţi-vă ziua asta pentru totdeauna!”

Donald TrumpSemnalul dat de Trump susținătorilor săi: ”Amintiţi-vă ziua asta pentru totdeauna!”

Pe măsură ce tensiunile au atins o cotă alarmantă, iar nu doar americanii, ci și restul lumii a stat cu ochii pe capitala Statelor Unite, urmărind incidentele de la Capitoliu, unde suporterii președintelui în exercițiu s-au dezlănțuit, Donald Trump a ales să le transmită un mesaj celor care îi țin partea.

Președintele în exercițiu al SUA a părut decis să apere gesturile susținătorilor săi, care au pătruns în Capitoliu și au luat cu asalt una dintre clădirile simbol ale democrației americane, în încercarea de a zădărnici certificarea, de către Congres, a rezultatelor alegerilor din noiembrie.

Donald Trump: „Mergeți acasă cu dragoste și pace!”

”Acestea sunt lucrurile şi evenimentele care se întâmplă când o victorie sacră obţinută cu majoritate zdrobitoare de voturi este smulsă fără menajamente şi brutal”, a scris acesta, într-un mesaj șters între timp de Twitter, din câte notează presa americană.

”Mergeți acasă cu dragoste și pace. Amintiţi-vă ziua asta pentru totdeauna!”, a încheiat Trump mesajul respectiv, apărut pe fondul incidentelor violente de la Washington, soldate cu patru decese și 14 răniți în rândul forțelor de ordine,

author avatar
Andrei Coman