AcasăItaliaSemnal de alarmă pentru România de la cercetătorul olandez care a prezis...

Semnal de alarmă pentru România de la cercetătorul olandez care a prezis cutremurul din Turcia: „Îl așteptăm pe următorul”

olandezSemnal de alarmă pentru România de la cercetătorul olandez care a prezis cutremurul din Turcia: „Îl așteptăm pe următorul” / foto: Twitter

Frank Hoogerbeets, cercetătorul olandez cunoscut după ce a prezis cutremurul din Turcia cu trei zile înainte ca acesta să se producă, trage un semnal de alarmă pentru țara noastră.

Acesta a scris marți, 14 februarie, pe contul său de Twitter un mesaj care vizează România, chiar după cutremurul de 5,7 grade care a avut loc în Gorj.

Frank Hoogerbeets spune că în România ar putea urma un seism de magnitudine 7

„Câteva informații de fundal: Din 1900, în România au avut loc cinci cutremure M6 și patru M7, majoritatea adânci (90-150 km). Ultimul M7 a fost în 1990 și îl așteptăm pe următorul”, a scris acesta astăzi pe contul său de Twitter.

În urma cutremurului din Turcia de luni, 6 februarie, postarea cercetătorului olandez a devenit virală, strângând peste 23 de milioane de vizualizări și 25.000 de distribuiri. Un utilizator a remarcat că Hoogerbeets „a prezis cu exactitate zona exactă și aproape magnitudinea exactă” a cutremurului.

În data de 3 februarie 2023, Frank Hoogerbeets scria pe Twitter: „Mai devreme sau mai târziu, va avea loc un cutremur cu magnitudine de aproximativ 7,5 în această regiune (Turcia central-sudică, Iordania, Siria, Liban)”.

Peste 50 de replici după cutremurul de 5,7 pe Richter din județul Gorj

Replicile s-au ținut lanț după cutremurul puternic de marți, din județul Gorj. Doar în timpul nopții s-au înregistrat 13 cutremure. În total, numărul replicilor a trecut de 50 în doar 15 ore.

Cutremurul a avut o magnitudine de 5,7 și a afectat localități din mai multe județe. Potrivit Institutului Național pentru Fizică a Pământului, faliile tectonice s-au atins la o adâncime de puțin peste 6 km și au creat unde seismice care s-au simțit până aproape de București, arată Antena3.

Echipajele ISU Gorj au verificat toată noaptea clădirile din Târgu Jiu. Mai multe instituții au anunțat că și-au suspendat activitatea pentru astăzi după ce au fost afectate în urma cutremurului de 5,7. Este vorba despre Prefectură, Serviciul de Permise și Înmatriculări dar și Primărie.

Panica s-a instalat după ce orașul a fost zguduit de două cutremure majore în doar două zile.

author avatar
Andreea Vlad
2.070 afisari

15 COMENTARII

  1. Zice ca e asteptat sau vrea sa zica daca e asa sigur ca e provocat ca la cate arme termice si care provoaca tot felul de unde e podibil ca el sa fie purtator de cuvant!!! Si olanda daca e sa i zicem si noi ceva in cativa ani de zile nu vs mai fi datorita cresterii nivelului apelor !eee!!

  2. asta se crede Nostradamus dar e bulangiu drogat, cutremurele mari nu se pot prezice ci inventa!

  3. Mafia Khazara, a folosit in Turcia arma cu unde scalare inventata de Tesla, pe care el o numea ,,Raza mortii’’.Tesla spunea ca o tara se poate apara cu aceasta arma de orice invazie pentru ca loveste dusmanul aflat la orice distanta pe apa, pe uscat sau in aer. Tesla mai spunea ca aceasta ,,Raza a mortii’’ dezvolta o asemenea energie incat cu ea ar putea despica in doua o planata. Acest lucru s-a vazut ca este adevarat, pentru ca s-a constatat ca pe traseul pe care a fost folosita aceasta arma s-a ,,despicat’’ pamantul cu cativa centimentri. Aceasta inventie i-a fost furata marelui Tesla impreuna cu toate celelalte, dupa ce l-au asasinat in Decembrie 1943 in camera sa de hotel. Acum Mafia Khazara o foloseste sa distruga tari nu sa apere tari. Vrancea nu poate provoca astfel de cutremure, mai mari de 6,5 scara Richter sau 8.5 pe scara Mercali. Vad ca se fac incercari in Gorj cu aceasta arma cu unde scalare. Este posibil ca si acum Romania sa fie santajata cu ceva, ca in celelalte 3 cazuri de mai jos. Se pare ca si cele trei cutremure din 1990 au fost de asemenea un santaj asupra Romaniei, pentru ca din 30 Marie 1991 Romania nu mai este o tara ci o Corporatie Conform Legii 304/2004 art 38. Aceste cutremure sunt provocate de Mafia Khazara inchinatoare la Satana. Sunt asemeni celor trei cutremure provocate in Romania: in 1940 ca sa forteze Romania sa intre in razboi, si in 1941 Romania a intrat in razboi ca sa aiba cine plati nota de plata; in 1977 pentru ca Romania nu avea datorii la FMI si BM – banci particulare ale reptilienilor Rockefeller. Ca sa reconstruiasca tara, Ceausescu s-a imprumutat.
    In 1986, pentru ca Romania nu se mai imprumuta si strangea bani ca sa-si dea datoria inapoi cat mai repede a mai fost un astfel de cutremur peste 7. Dar in ’86 nu s-a mai daramat nimic. Au cazut 4 blocuri in Chisinau si au murit 100 de oameni. Pe net exista o lista, poate mai exista, cu cele mai mari cutremure petrecute in Romania incepand cu 1802. Cel mai mare dintre ele a fost de 8,5 pe scara Mercali, care echivaleaza cu 6,5 scara Richter care s-a introdus dupa 1940 cand s-a inventat seismograful.
    Scara Mercali arata distrugerile pe care le-a provocat un cutremur: locuinte distruse, poduri, drumuri, sosele, cai ferate, crapaturi ale scoartei terestre, victime umane, etc. Scara Richter arata grafic amplitudinea cutremurului. Specialistii au facut o paritate intre cele doua scari si le folosesc pe ambele pentru a descrie mai complet un cutremur. In 28 Martie 2005 in apropierea insulei Sumatra a fost detonata o bomba atomica in ocean, provocand cutremurul si apoi datorita suflului a fost provocat tsunami. Atunci MK i-a dat o lectie presedintelui indonezian de atunci care voia ca tarile asiatice sa faca o banca proprie ca sa nu se mai imprumute de la FMI si BM Rockefeller. Banca asiatica nu s-a mai infiintat. Un tsunami nu poate fi provocat de orice cutremur ci doar de un cutremur de minim 8,5 grade Richter, ceea ce statistica nu precizeaza un astfel de cutremur natural sa se fi petrecut vreodata. Sau la Fukushima in 11 Martie 2011, s-a procedat in acelas mod – cu detonarea unei bombe atomice care a fost furata de pe submarinul rusesc Kursk care s-a scufundat in 12 August 2010 in Marea Barents.

  4. Nu a prezis nimic; a spus „mai devreme sau mai tarziu, va avea loc un cutremur…”. Asta este prezicere? Cutremurele NU se pot prezice. Jurnalisti de doi bani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger