AcasăȘTIRI EXTERNESemnal de alarmă de la Davos: „Ne confruntăm cu 4 crize simultan”...

Semnal de alarmă de la Davos: „Ne confruntăm cu 4 crize simultan” / Vor fi adevărate șocuri

eleviDe ce bursele elevilor ajung cu întârziere în luna octombrie. Decizia luată de Ministerul Educației

Pe lângă criza economică generată de inflație, omenirea se confruntă cu alte 3 crize iar situația nu pare deloc să se redreseze. În acest context, liderii mondiali adunați la Forumul de la Davos fac profeții apocaliptice.

Aceștia sunt îngrijorați de amenințările multiple la adresa economiei globale. De altfel, unii au semnalat riscul unei recesiuni la nivel mondial, transmite Reuters.

Inflația a depășit așteptările

Creşterile de preţuri au subminat încrederea consumatorilor şi au zdruncinat pieţele financiare mondiale, determinând băncile centrale, inclusiv Rezerva Federală a SUA, să majoreze ratele dobânzilor.

Între timp, repercusiunile asupra pieţelor petroliere şi alimentare ale invadării Ucrainei de către Rusia în februarie şi blocajele cauzate de Covid-19 în China au agravat situația.

„Avem cel puţin patru crize, care sunt împletite. Avem inflaţie mare… avem o criză energetică… avem sărăcie alimentară şi avem o criză climatică. Şi nu putem rezolva problemele dacă ne concentrăm doar asupra uneia dintre crize. Dar dacă nici una dintre probleme nu va fi rezolvată, chiar mă tem că ne confruntăm cu o recesiune globală cu un efect extraordinar… asupra stabilităţii globale”, a spus vicecancelarul german Robert Habeck.

Perspectivele economice, umbrite de război și inflație

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a redus luna trecută previziunile de creştere globală, pentru a doua oară în acest an, invocând războiul din Ucraina şi evidenţiind inflaţia drept ”un pericol clar şi prezent” pentru multe ţări.

Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, vorbind luni la Davos, a declarat că războiul, condiţiile financiare mai stricte şi şocurile preţurilor – în special pentru alimente – au ”umbrit” în mod clar perspectivele economice, deşi ea nu se aşteaptă încă la o recesiune.

În timp ce impactul economic al crizei din Ucraina este resimţit cel mai puternic în Europa, economia SUA este cea care se confruntă cu cele mai mari presiuni ale preţurilor.

author avatar
Andreea Vlad
797 afisari

13 COMENTARII

    • Mesajul clar este „Cam așa trebuie să fie”. Adică, confiscarea planetei de către ei. Ca și când ei ar fi făcut-o. Dumnezeu nu doarme.

  1. Stiu ei bine ce zic, pentru ca chiar ei au creat acele crize, care sunt legate unele de altele.
    Astfel, pornind de la
    1) Criza climatica declarata de ei (care este discutabil ca exista, iar daca intr-adevar Terra trece printr-o perioada de incalzire aceasta face parte cel mai probabil dintr-un ciclu natural si nu este produsa asa cum spun ei de cresterea concentratiei de dioxid de carbon in atmosfera care e adevarat ca a crescut de cateva ori in ultimele doua secole insa a crescut de la sub o suta de parti la milion la cca doua-trei sute de parti la milion adica de la aproape nimic tot la aproape nimic neavand cum sa genereze un efect de sera) au fost luate masuri dure privind scaderea arderilor de combustibili fosili care genereaza CO2 care au dus la … vezi continuarea

  2. Pe scurt, aceasta a dus la scaderea productiei de energie electrica, gaze si combustibili deci la cresterea pretului acestora, ceea ce a dus la cresteri de preturi la toate produsele si serviciile, la inflatie si saracie, la scaderea dramatica a productiei de ingrasaminte chimice ceea ce duce la scadera productiei alimentare, la lipsa de alimente si la foamete. Ei au stiut toate acestea de la inceput, pentru ca au facut parte din plan.

  3. Davos acolo se intilnesc aceste gunoaie care au distrus planeta ,Victorie pentru Rusia

  4. Într-o lume ideală, bravii conducători ai României (ha-ha!!) ar lua inițiativa pentru ca România să iasă din UE (rapid), să ia la puricat multinaționalele și să rețină activele echivalente profitului trimis în afară, să le ofere acelorași multinaționale opțiunea că ori declară profitul integral, ori se cară cu un șut în fund, să recupereze prin naționalizare tot ceea ce înseamnă domenii de interes strategic (păduri, gaze, petrol, energie, apă, sare, agricultură, exploatări miniere) și să-și statueze neutralitatea vizavi de orice conflicte prezente și viitoare din arealul Europei.
    Plus: să ia la verificat la sânge tot ce-nseamnă „refugiat” ucrainean, cu confiscări de bunuri și bani nejustificate plus expulzare înapoi, în țărișoara lor de unde au fugit ca urmăriți de Satana în loc s-o apere de vai, agresiunea Rusiei celei rele.

    Dar, cum nu trăim într-o lume ideală, iar bravii conducători ai României se califică lejer pentru încadrarea la înaltă trădare, sabotaj al economiei naționale, deturnare de fonduri, corupție, trafic de influență, tentativă de genocid, lucrurile vor rămâne așa cum sunt.
    Și noi vom plăti.

  5. USA cu cine este pana la urma? Ca americanii se afiseaza cu grupul japonia-india iar astia la Davos au alte planuri
    Eu nu mai inteleg ce se intampla

    • USA este cu ea însăși. Fiecare țară e cu ea însăși. Declarativ, se pupă, dar își urmăresc foarte strâns interesele economice, pentru că totul se reduce, în ultimă instanță, la bani. Dacă n-ar fi fost atât de mulți bani la mijloc, micul găozar de la Kiev era mort și uscat de mult, de exemplu, iar Ucraina ar fi revenit acolo unde-i este locul.
      Lumea, codruțo și cucuveao 🙂 se-mparte-n două: deștepții și proștii. Proștii plătesc, iar deștepții papă ce-au plătit proștii.
      America nu dă doi bani pe Europa. Ce-i interesează pe ei e să-și găsească piețe de desfacere și să dicteze din punct de vedere economic. Și reușesc.
      În același registru, Europa (și America) nu dau doi bani pe România. Ce-i interesează pe ei e să pună laba pe tot ce poate fi luat, valorificat, vândut. Și reușesc.
      Capisci? 🙂

      • Multam de raspuns oarecum ai dreptate.Americanii fac ce le convine ca sa obtina bani si avantaje asta-i adevarat.Oricum ce se intampla cu ultimele stiri e din ce in ce mai bizar si pare neverosimil.Adica parca lumea a luat-o razna

  6. Prima criza cate le rezolva pe celelalte e prostia care sta in capul astora ce vor ei sa dicteze ca omul nu e om e ceva care sa le fie lor sub papuc si planeta la discretia lor!!!

  7. Adica ne confruntam cu crizele create de ei.Poate prostii,creaturile sistemelor de educatie ,justitie ,publice create de astia vor pricepe ce ii asteapta.Insa nu imi fac prea multe iluzii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger