AcasăȘTIRI EXTERNESelfie pe care și l-a făcut un pilot american înainte de a...

Selfie pe care și l-a făcut un pilot american înainte de a doborî balonul-spion, publicat de Pentagon. Ce a surprins militarul în imagine – FOTO

balonSelfie pe care și l-a făcut un pilot american înainte de a doborî balonul-spion, publicat de Pentagon. Ce a surprins militarul în imagine - FOTO

Pentagonul a publicat miercuri un selfie realizat în cabina de pilotaj a unui avion de spionaj U-2, în timp ce un pilot zbura deasupra balonului de supraveghere chinezesc care a fost doborât de armata americană la începutul lunii februarie, scrie CNN.

Selfie-ul, realizat de pilotul avionului U-2, arată umbra aeronavei asupra balonului și o imagine clară a încărcăturii balonului în timp ce acesta traversa partea continentală a Statelor Unite.

În fotografie se vede clar încărcătura balonului

Curbura pământului este vizibilă în fotografie împreună cu balonul care zbura la mai mult de 18 km deasupra Pământului.

Balonul de 60 de metri înălțime echipat cu panouri solare și echipamente misterioase despre care SUA spune că a fost folosit pentru spionaj, care a fost doborât peste coasta de est a SUA pe 4 februarie.

Generalul american Glen VanHerck a declarat că transporta o sarcină utilă de aproximativ 1.000 kg de echipament.

Balonul a fost doborât de americani pe 4 februarie

Balonul a fost reperat pentru prima dată de SUA la 28 ianuarie și, în cele din urmă, a fost doborât de un F-22 în largul coastei Carolinei de Sud după ce a traversat țara.

Guvernul chinez a susținut că a fost în scopuri meteorologice, dar duminică, secretarul de stat american Antony Blinken a spus că a fost trimis să monitorizeze site-urile militare americane.

Imaginea a fost postată pentru prima dată pe blogul Dragon Lady Today, care este condus de autorul Chris Pocock, un expert în avioanele spion U-2. Nu este clar cum a obținut imaginea, pe care a postat-o ​​și pe Twitter.

Secretarul de presă adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh, a confirmat miercuri autenticitatea fotografiei și a spus că imaginea va fi făcută publică în scurt timp.

author avatar
Andreea Vlad