AcasăȘTIRI EXTERNEȘeful Tesla din China, numit în cel mai înalt post după Elon...

Șeful Tesla din China, numit în cel mai înalt post după Elon Musk

Șeful Tesla din China, numit în cel mai înalt post după Elon Musk / Foto: printscreen

Șeful Tesla din China, Tom Zhu, a fost promovat pentru a superviza direct uzinele de asamblare din SUA ale producătorului de automobile electrice, precum și operațiunile de vânzări din America de Nord și Europa.

 

Tom Zhu și-a păstrat, de asemenea, responsabilitățile de cel mai înalt director executiv al Tesla pentru vânzări în restul Asiei începând de marți. Mutarea îl face pe Zhu cel mai important director executiv de la Tesla, după șeful Elon Musk, cu o supraveghere directă a livrărilor pe toate piețele sale majore și a operațiunilor din principalele sale centre de producție.

A dormit în fabrică, în timpul lockdown-ului

Linia ierarhice pentru Zhu ar menține separate proiectarea și dezvoltarea vehiculelor Tesla – ambele domenii în care Musk a fost foarte implicat – creând în același timp un adjunct aparent al lui Musk în ceea ce privește provocările pe termen mai scurt ale gestionării vânzărilor și producției globale.

Zhu și o echipă de subordonați ai săi au fost aduși de Tesla la sfârșitul anului trecut pentru a rezolva problemele de producție din SUA, ceea ce a generat o așteptare în rândul colegilor săi de atunci că era pregătit pentru un rol mai important.

Numirea lui Zhu într-un rol global vine într-un moment în care Musk a fost distras de achiziția Twitter, iar analiștii și investitorii Tesla au cerut cu insistență măsuri care să aprofundeze banca de cadre superioare și să-i permită acestuia să se concentreze pe Tesla.

Sub conducerea lui Zhu, uzina Tesla din Shanghai și-a revenit puternic în urma măsurilor anti-Covid-19 în China. Zhu, care s-a născut în China, dar deține în prezent un pașaport neozeelandez, s-a alăturat Tesla în 2014.

În timpul lockdown-ului din Shanghai, care a durat două luni, Zhu a făcut parte din primul grup de angajați care au dormit în fabrică, în timp ce încercau să o mențină în funcțiune, au declarat persoane care lucrează cu el.

El preia conducerea principalelor centre de producție ale Tesla într-un moment în care compania pregătește lansarea Cybertruck și a unei versiuni reînnoite a sedanului său Model 3. De asemenea, Tesla a declarat că dezvoltă un vehicul electric mai ieftin, dar nu a oferit detalii despre acest plan.

author avatar
Tudor Borcea