AcasăȘTIRI EXTERNEŞeful spionilor din Ucraina a dezvăluit de ce Insula Șerpilor e atât...

Şeful spionilor din Ucraina a dezvăluit de ce Insula Șerpilor e atât de importantă şi pentru ei, şi pentru Rusia

Încercare "nebună" a Ucrainei de a recuceri Insula Şerpilor. Rusia le-a dat planul de gol

Insula Şerpilor are în acest moment o extrem de importantă valoare militară şi strategică pentru Rusia, mai ales după scufundarea crucişătorului Moscova, care asigura inclusiv o umbrelă de protecţie antiaeriană a flotei ruse din Marea Neagră.

Ucraina va lupta pentru Insula Șerpilor „cât de mult timp este nevoie”, a declarat vineri șeful serviciului de informații al armatei ucrainene, generalul Kirilo Budanov.

Insula Şerpilor, importantă pentru supremaţia aeriană

Budanov a dezvăluit că insula are o importanță strategică atât pentru Ucraina, cât și pentru ocupanții ruși, deoarece permite controlul apelor și, într-o anumită măsură, a situației aeriene din sudul Ucrainei.

Cine controlează insula poate bloca în orice moment mișcarea navelor civile în toate direcțiile spre sudul Ucrainei… Insula Șerpilor este teritoriul Ucrainei și vom aștepta și vom lupta pentru ea cât de mult timp este nevoie”, a afirmat generalul ucrainean.

De asemenea, poate fi controlată şi Transnistria. „E un punct important din punct de vedere strategic pentru a deschide rute maritime comerciale, a importa arme și a exclude orice posibile acțiuni militare rusești pe teritoriul Transnistriei, din care să poată ataca partea de vest a Ucrainei”, a zis generalul.

Rusia vrea să domine Marea Neagră

Dacă Rusia va reuşi să-şi consolideze poziţia prin instalarea pe insulă de sisteme antiaeriene şi baterii lansatoare de rachete de croazieră, va putea domina întreaga zonă de nord-vest a Mării Negre.

Dacă trupele ruse vor reuşi să obţină controlul total al Insulei Şerpior şi să-şi instaleze sisteme antiaeriene cu rază lungă, vor putea controla marea, uscatul şi cerul din întreaga regiune de nord-vest a Mării Negre şi sudul Ucrainei”, a declarat pentru BBC expertul militar Oleh Jdanov.

author avatar
Andrei Ștefan
1.324 afisari

10 COMENTARII

  1. Daca Ukraina n-ar mai fi atat de hapsana – cu Teritorii ce nu i-au apartinut niciodata – protejata cu ” Cadouri ” de Sora cea mare Rusia – si ar fi ” cedat la procesul de la Haga Romaniei – de drept – Insula Serpilor , acum era protejata de NATO . Dar Ukraina nu prea stie sa dea numai sa ceara . Marele Premier – Ma – CIuca – ne informa foarte agresiv ca a vorbit cu Zselensky si drepturile Romanilor din Bucovina si Hertza vor fi respectate in ” Oglinda „. Noi am facut in Ro. mai multe scoli Ukrainenilor din Ro . . Ukraina a inchis peste 90% din Scolile romanesti . Ce Oglinda de ” Rahat ” are Premierul , Ma- Ciuca – Tipic politic romaneste – ipocrizie , minciuna , tradare . Dupa razboi , Ukraineni vor spune ca nu au Oglinzi – sunt toate sparte din cauza razboiului – iar Ma- Ciuca va fi retras si protejat de o Pensie Speciala ” Binemeritata ” .

    C

    • ”Insula Șerpilor este teritoriul Ucrainei” Insula apartine Romaniei. Nu vom accepta primirea voastra in UE pana nu ne-o inapoiati.

  2. Corecta observatia- Romania ca membru NATO ar fi putut mult mai eficient sa apere fostele teritorii romanesti.Rusia nu ar ataca un teritoriu NATO.Cea mai buna chestie era sa negociem cu Ucraina macar bucata de langa Moldova adica Buceagul.Dar acum e cam tarziu

  3. Cu Ukraina nu poti sa negociezi nimic – referitor ca ea sa cedeze Teritorii – se cred Stapani , peste Tara lor artificiala – dar si incurajati de toate Org. internationale, ce-i drept.

    • Ucraina a fost falimentata de oligarhii de dupa destramarea URSS si acum a fost preluata de englezi.Practic acolo se bat englezii cu rusii pentru suprematie.Si acest conflict intre ei se va extinde cine stie pe unde au zone de interese economice

  4. Ucraina trebuie rupta in bucati si fiecare tara sa si i a teritoriul inapoi si gata cu nazistii si drogatul ovreu Jeglensky

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger