AcasăȘTIRI EXTERNEȘeful spionajului militar din Franța, EXECUTAT! / Ce acuze i se aduc...

Șeful spionajului militar din Franța, EXECUTAT! / Ce acuze i se aduc lui Eric Vidot

Șeful Direcţiei de Informaţii Militare Franceze, generalul Eric Vidot, va demisiona după ce subalternii săi nu au furnizat informații precise despre planurile lui Vladimir Putin de a invada Ucraina.

Presa franceză citează surse militare care indică că generalului Eric Vidot i s-a cerut să demisioneze, după eșecul subalternilor de a furniza informații concrete despre planurile Moscovei de invazie a Ucrainei.

„Insuficiențe de informare”

Generalul Vidaud își părăsește postul la numai șapte luni de la numire. El plătește pentru slăbiciunile informațiilor franceze cu privire la criza din Ucraina. Direcţia de Informaţii Militare Franceze (DRM), care raportează la Statul Major, este unul dintre principalele servicii de informații franceze.

Potrivit L`Opinion, care citează surse militare din cadrul Ministerului Apărării, lui Vidaut i se reproșează „insuficiențe de informare” și o „lipsă de stăpânire a subiectelor”.

Șeful Statului Major al Forțelor Armate l-ar fi anunțat marți despre plecarea sa în vara viitoare, dar generalul Vidaud a preferat să anticipeze părăsind imediat instituția militară. Înainte de a fi numit șef al DRM în vara anului 2021, generalul Vidaud a comandat Operațiunile speciale (COS).

Cine este favorit să preia spionajul militar francez

Într-un interviu acordat Le Monde, șeful Statului Major al Apărării, Thiery Burkhard, a recunoscut public că serviciile de informații franceze (inclusiv DRM) au făcut o analiză eronată a amenințării ruse din Ucraina, spre deosebire de americani.

Generalul Jacques de Montgros i-ar putea succeda lui Eric Vidaud în funcția de șef al informațiilor militare.

author avatar
Tudor Borcea
928 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger