AcasăȘTIRI EXTERNEȘeful Pentagonului, primul ministru al lui Biden care vizitează Israelul

Șeful Pentagonului, primul ministru al lui Biden care vizitează Israelul

Șeful Pentagonului, primul ministru al lui Biden care vizitează Israelul/ Foto: Facebook

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, va vizita Israelul săptămâna viitoare și se va întâlni cu premierul Benjamin Netanyahu și cu ministrul apărării Benny Gantz.

Lloyd Austin este primul ministru din administrația președintelui Joe Biden care va face o vizită în Israel. Pentagonul, care păstrează o aură de secret în jurul vizitelor secretarului Apărării,din motive de securitate, nu a confirmat deplasarea.

Cele două părți vor discuta probleme regionale și, în special, amenințările la adresa securității din partea Iranului, Libanului și Siriei.

Programul nuclear al Teheranului, oaia neagră a israelienilor

Israelul este deosebit de îngrijorat de disponibilitatea administrației Joe Biden de a intra în noi negocieri cu Iranul pentru a relansa acordul multilateral care ar trebui să împiedice Teheranul să dezvolte arme nucleare.

Statele Unite și Iranul au calificat drept „constructive” discuțiile indirecte care au început marți la Viena pentru a încerca să salveze acordul internațional privind energia nucleară iraniană, scrie AFP.

Prima ședință a comisiei mixte a fost „fructuoasă”, a estimat, de asemenea, ambasadorul rus la organizațiile internaționale, Mihail Ulianov, după o întrevedere de aproape două ore cu semnatarii JCPOA (Planul de acțiune global comun): Iran, Germania, Franța , Regatul Unit, China, Rusia, toate sub egida UE.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger