Mark Rutte trage semnalul de alarmă. El spune că alianța nu este pregătită pentru amenințările cu care se va confrunta din partea Rusiei în următorii ani și că este timpul să treacă la o mentalitate de război.
A mai declarat că membrii NATO au cheltuit mai mult de 3% din PIB pentru apărare în timpul Războiului Rece.
A avertizat şi asupra Chinei
El a mai spus că NATO trebuie să fie conștientă de ambițiile Chinei și a avertizat că Beijingul își consolidează substanțial forțele și intimidează Taiwanul.
„Rusia se pregătește pentru o confruntare pe termen lung, cu Ucraina și cu noi”, a declarat Mark Rutte în timpul unui discurs la Bruxelles.
De când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu aproape trei ani, liderii NATO au convenit că obiectivul de 2% ar trebui să fie minimul pentru cheltuielile de apărare.
MApN trage un semnal de alarmă
MApN semnalează informaţii false şi manipulări care privesc două proiecte legislative trimise în Parlament care privesc spaţiul aerian naţional şi cadrul pentru desfăşurarea de operaţiuni militare pe teritoriul naţional.
Cele două proiecte au parcurs procesul de transparenţă decizională cerut de lege, fiind organizate inclusiv dezbateri publice, precizează ministerul.
Totuşi, „încă de la publicarea formei iniţiale a fiecăruia dintre cele două proiecte, în spaţiul public au apărut o serie de informaţii false, manipulări şi exagerări bazate pe scoaterea din context, care au fost reluate recent, în urma anunţului de trimitere a proiectelor către Parlamentul României, pentru dezbatere şi adoptare”.
MApN subliniază că „aceste dezinformări, care au rolul de a întreţine o stare de incertitudine şi de a induce panica în rândul opiniei publice, se aliniază tendinţelor identificate în ultima vreme, fiind răspândite sau susţinute inclusiv de actori statali cu o agendă contrară suveranităţii României şi împotriva NATO”.
Proiectul de lege – care abordează dintr-o perspectivă nouă controlul utilizării spaţiului aerian naţional, plecând de la sfera extinsă a riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii naţionale, a integrităţii spaţiului aerian naţional şi siguranţei aeronautice, a vieţii şi sănătăţii persoanelor şi a patrimoniului – a fost transmis, joi, Parlamentului spre dezbatere şi aprobare.
Actul normativ va reglementa măsurile pentru controlul utilizării spaţiului aerian naţional, va stabili autorităţile şi instituţiile care au competenţe în luarea măsurilor de prevenire şi contracarare a utilizării spaţiului aerian naţional de către aeronave, sisteme de aeronave fără pilot la bord şi alte vehicule aeriene.
Nenorocitul asta dupa ce a distrus agricultura olandei a fost numit, drept rasplata , sef la nato….trecand sub pres afacerile cumnatului sau cu Gates
Alt nebun de legat! Se va duce el pe linia intai a frontului?
Deci VOI, NATO, II ARACATI PE RUSI DAR SCORNITI CA AIA SE PREGATESC DE RAZVOI SI SUNTETI VICTIME😀😀😀. HUOOOOOO