AcasăȘTIRI EXTERNEȘeful NATO, despre asediul de la Washington: „Scene șocante”

Șeful NATO, despre asediul de la Washington: „Scene șocante”

Jens StoltenbergReuniune de Urgenţă a NATO după incidentul din Polonia. A fost invocat Articolul 4

Liderii occidentali se declară șocați, dar și îngrijorați în legătură cu incidentele de la Washington unde susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului, în încercarea de a opri validarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale.

 Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a scris pe Twitter: „Scene șocante în Washington, D.C. Rezultatul acestor alegeri democratice trebuie respectat”.

La rândul său, premierul canadian Justin Trudeau și-a exprimat îngrijorarea cu privire la violențele din capitala SUA. „Evident că suntem îngrijorați și urmărim situația minut cu minut. Cred că instituțiile democratice americane sunt puternice și sper că totul va reveni la normal în scurt timp”, a spus Trudeau pentru postul de radio News 1130 Vancouver.

David Sassoli, președintele Parlamentului European, a declarat că „scenele de la Capitoliul SUA sunt profund îngrijorătoare. Votul democratic trebuie respectat. Suntem convinși că SUA se vor asigura că democrația va fi protejată”.

Premierul britanic Boris Johnson a catalogat scenele din Congresul american ca fiind „rușinoase”. „Statele Unite susține democrația în lume, iar acum este vital să existe un transfer pașnic și ordonat al puterii”, a completat el.

 

author avatar
Andrei Coman
294 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger