AcasăȘTIRI EXTERNEȘeful Interpol este acuzat de tortură și barbarie! Dezvăluiri uluitoare

Șeful Interpol este acuzat de tortură și barbarie! Dezvăluiri uluitoare

Șeful Interpol, un călău din Emirate. Generalul care este acuzat de tortură și barbarie

Noul președinte al Interpol, generalul Ahmed Nasser Al-Raisi, din Emiratele Arabe Unite, este ținta unei noi plângeri pentru „tortură” și „acte de barbarie”, depusă marți, 18 ianuarie, la Paris, la departamentul pentru crime împotriva umanității din Parchetul Antitero (PNAT).

Ahmed Nasser Al-Raisi, care se află în prezent în Franța și care a fost ales la sfârșitul lunii noiembrie în fruntea Interpol, făcuse deja obiectul a două plângeri, dar acestea fuseseră clasate de PNAT pentru lipsă de competență: persoana reclamată nu avea domiciliul în Franţa şi nu era nici pe teritoriul francez.

Ridicarea imunității diplomatice

Una dintre aceste două plângeri a fost depusă pe 7 iunie de către ONG-ul Gulf Center for Human Rights (GCHR). Ea l-a prezentat pe opozantul Ahmed Mansoor ca fiind deținut în Abu Dhabi „în condiții medievale echivalente cu acte de tortură”.

Această organizație este cea care a depus din nou o plângere simplă marți, împotriva lui Ahmed Nasser Al-Raisi. ONG-ul explică că Al-Raisi „se află pe pământ francez” în prezent, la Lyon unde se află sediul Interpol, ceea ce ar fi suficient pentru a face justiția franceză competentă să judece plângerea.

ONG-ul exclude imediat posibila sa imunitate legată de funcția sa, deoarece Al-Raisi ar exercita în continuare funcții polițieneșto în Abu Dhabi, unde Ahmed Mansoor ar fi încă deținut în condiții care constituie acte de „tortură”, potrivit reclamanților, scrie Ouest-France.

Ahmed Nasser Al-Raisi este așadar, potrivit ONG-ului reclamant, unul dintre actualii autori ai acestei torturi, motiv pentru o excepție de la imunitatea diplomatică de care se bucură în temeiul acordului din 2008 care reglementează relațiile dintre Franța și Interpol.

Reținerea lui imediată, o „obligație” a Franței

„Reținerea imediată a lui Al-Raisi este o obligație imperativă a Franței în conformitate cu termenii convențiilor internaționale pe care le-a semnat”, a declarat William Bourdon, avocat al ONG-ului.

Cealaltă plângere a fost depusă la începutul lunii octombrie de Rodney Dixon, avocatul a doi reclamanți britanici, Matthew Hedges și Ali Issa Ahmad, care au raportat în octombrie la Lyon acte de detenție arbitrară sau tortură în 2018 și 2019.

Alegerea lui Al-Raisi, la Istanbul pe 25 noiembrie, a fost amplu criticată de apărătorii drepturilor omului și de politicieni, aceștia estimând că numirea sa subminează misiunea Interpol. Funcția de președinte este în mare măsură onorifică, adevăratul șef al organizației fiind secretarul general al acesteia.

author avatar
Tudor Borcea
488 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger