AcasăȘTIRI EXTERNEȘeful CIA: „Nu mai este vorba dacă, ci când China va ataca...

Șeful CIA: „Nu mai este vorba dacă, ci când China va ataca Taiwanul”

Șeful CIA: „Nu mai este vorba dacă, ci când China va ataca Taiwanul” / Foto: Facebook

China trage invățăminte din războiul Rusiei în Ucraina care o fac să fie pregătită să folosească forța împotriva Taiwanului, a declarat miercuri șeful CIA, William Burns. Întrebările care se pun acum sunt când și cum va face acest lucru, a adăugat el.

Prezent la Forumul de securitate de la Aspen, directorul Agenției Centrale de Informații  a minimizat speculațiile potrivit cărora președintele chinez Xi Jinping ar putea acționa asupra Taiwanului după reuniunea Partidului Comunist care va avea loc în cursul acestui an.

„O forță dominantă pe scară largă”

„Astfel de riscuri ni se pare că vor crește pe măsură ce deceniul trece”, a spus el.

Beijingul este, probabil, „confuz” de războiul din Ucraina, a declarat șeful CIA, calificându-l drept un „eșec strategic” pentru președintele rus Vladimir Putin, care a crezut că poate răsturna Kievul într-o săptămână.

Burns a declarat că Beijingul a văzut în acest lucru o dovadă „că nu se pot obține victorii rapide și decisive” fără a pune suficientă greutate militară în luptă. „Cred că lecția pentru conducerea și armata chineză este că trebuie să adune o forță dominantă pe scară largă” pentru a câștiga, a spus el, adăugând importanța „controlului spațiului informațional” și a pregătirii pentru potențiale sancțiuni economice, scrie The Guardian.

Șeful CIA a mai spus, în conformitate cu declarațiile anterioare ale Washingtonului, că Beijingul, în ciuda sprijinului său verbal, nu oferă sprijin militar Rusiei în războiul său din Ucraina.

SUA sunt îngrijorate de creșterea presiunii militare exercitate de Beijing în ultimii ani asupra Taiwanului, o insulă democratică pe care China o consideră parte a teritoriului său și pe care a promis că o va recupera într-o zi.

Anterior, în cadrul aceluiași Forum de la Aspen, ambasadorul Chinei în SUA a declarat că Beijingul susține în continuare „reunificarea pașnică”. „Fără conflict, fără război: acesta este cel mai important consens între China și Statele Unite”, a declarat Qin Gang, dar a regretat că SUA „se îndepărtează” de politica sa de recunoaștere exclusivă a Beijingului.

Președintele american Joe Biden a înfuriat Beijingul afirmând la 23 mai că Statele Unite vor apăra militar Taiwanul în cazul unei invazii a Chinei comuniste, înainte de a da înapoi a doua zi și de a declara că „ambiguitatea strategică”, conceptul deliberat de vag care a guvernat politica Washingtonului privind Taiwanul timp de decenii, a rămas neschimbată.

Joe Biden a declarat miercuri reporterilor că „se așteaptă” să discute cu președintele Xi Jinping „în următoarele zece zile”.

author avatar
Tudor Borcea
399 afisari

10 COMENTARII

  1. Armata chineza a fost finantata de tradatorii din interiorul USA.Dupa invazia Irakului un grup mafiot condus de P.Bloom a mituit guvernatorul USA si a furat petrol in valoare de 5trilioane USD.Cu ajutorul mafiotilor din regimul Petrov-Basescu(Coldea,Ghita,Ponta,Cocos)banii au fost spalati si trimisi in China.Va place sau nu America a fost tradata de regimurile Obama,Clinton,Biden toti teleghidati de Soros

    • Cateva nume implicate in spalatoria de 5trilioane usd din IRAK-ROMANIA
      1-P.Bloom 2-Frederic Lyman Wohl 3-Gogolak 4-Ghita Sebastian 5-Coldea Florian 6-Niels Schnecker 7-Fatih Taher plus o gramada de slugi si slugoi trimisi de regimul PetrovBasescu in Dubai,Monaco,Panama.se cheama operatiunea „OIL for CHINESE ARMY”

      • Personajul Frederic Lyman Wohl a fost impreuna cu Sokrates Kokkalis-Grecia si altii din Dubai.Inclusiv grupul Goldman-Sachs a fost implicat in spalatoria de 5trilioane USD.Concluzia la care ajungi este ca USA a fost distrusa cu buna stiinta,deliberat si meticulos de agenti dubli-tripli CIA-MOSSAD-GRU

        • Eu as spune ca centrul de comanda pentru acest grup Komintern este in Austria la Baden si are legatura cu Soros.Bineinteles nu lipseste din peisaj Germania cu Merkel,Gerhard Schroder,Beneluxul cu Jean Claude Junker,Franta cu Sarkozy.deci avem Komintern-Soros versus USA.Este un razboi vechi de peste 30de ani care a degenerat in haos total

  2. CINE IL MAI BAGA IN SEAMA PE RAMOLITUL BIDEN ?,NICI AI LUI !!!!!!!!!. I-AU TOT CANTAT PROHODUL LUI PUTIN CA-I BOLNAV !,DAR BOLNAVUL ERA AL LOR !!.
    CE CAUTA NAVE MILITARE AMERICANE IN STRAMTOAREA TAIWANULUI ?,VEZI IN URMA CU 60 DE ANI CAND RUSII AU DUS RACHETE IN CUBA !! SI LE-AU PUS IN COASTA AMERICII !!.
    AMERICANII S-AU INTINS CA RAIA ,AU LUAT CU JAPCA DE ORIUNDE SI ORICE CA SI CUM LI S-AR CUVENI !, CHINA NU-I VIETNAMUL !,NU-I IRAKUL ,NU-I LIBIA ,NU-I SIRIA ,NU-I SERBIA ,NU-I UCRAINA. IN ULTIMII 70 DE ANI CE RAZBOI A CASTIGAT AMERICA ??????????????????.

    • Ce vrei mai mult de atat? Xi Jinping a fost personal la Constanta cica a „cumparat o casa pentru ambasada chineza de la managerul lui Hagi” In realitate toti afaceristii de top din Constanta spala banii in Dubai China si Cipru si e vorba de grupul cu petrolul din IRAK si cele 5trilioane.Tot acolo s-a clocit cu GoldmanSachs si fata lui Manole-Mugur Isarescu MEGA-ESCROCHERIA Black-Rock care il are in spate pe baronul Rotschild si serviciile franceze DGS care spalau banii cu turcii .Totul ar trebui sa se cam prabuseasca deoarece sunt infractiuni grave de inalta tradare.Pana si comandantul militar de la Cta a fost mituit de chinezi

      • Francezii au si DST am un amic care a fost chiar seful DST dar a iesit la pensie.Au fost multi romani care erau pe statele de plata ale DST….ha ha ha

        • Cand era spalatoria de bani in IRAK la capacitate maxima erau acolo toate multinationalele si bancile mari Siemens,ThyssenKrupp,GoldmanSachs,etcetera.Managerul Siemens din Grecia (Michaloliakos) s-a ales cu mandat de arestare si a fugit.Multi politicieni greci s-au dus la puscarie dar degeaba.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger