AcasăȘTIRI EXTERNEȘeful armatei britanice: Există riscul unui conflict între Occident şi Rusia

Șeful armatei britanice: Există riscul unui conflict între Occident şi Rusia

Șeful armatei britanice: Există riscul unui conflict între Occident şi Rusia

Există un risc mai mare decât oricând ca un război accidental să izbucnească între Occident și Rusia, după Războiul Rece, în condițiile în care multe dintre instrumentele diplomatice tradiționale nu mai sunt disponibile, a spus cel mai înalt militar al Marii Britanii.

Generalul Nick Carter, șeful Statului Major al Apărării, a declarat pentru Times Radio că există un risc mai mare de tensiuni în noua eră a unei „lumi multipolare”, în care guvernele concurează pentru diferite obiective și agende diferite.

„Petarda” Belarus și niznaiul Putin

„Cred că trebuie să fim atenți ca oamenii să nu ajungă să permită caracterului belicos al unora dintre politicile noastre să ajungă într-o poziție în care escaladarea duce la erori de calcul”, a spus el într-un interviu care va fi difuzat duminică, 14 noiembrie, scrie Reuters.

Tensiunile au crescut în estul Europei în ultimele săptămâni, după ce Uniunea Europeană a acuzat Belarus că transportă cu avionul mii de migranți pentru a crea o criză umanitară la granița sa cu Polonia, țară UE, o dispută care amenință să atragă Rusia și NATO.

Președintele Vladimir Putin a declarat sâmbătă, 13 noiembrie, că exercițiile neprogramate ale NATO în Marea Neagră reprezintă o provocare serioasă pentru Moscova și că Rusia nu are nimic de-a face cu criza de la granița aliatului Belarus cu blocul comunitar.

„Caracterul războiului s-a schimbat”

Carter a spus că rivali autoritari sunt dispuși să folosească orice instrument pe care îl au la dispoziție, cum ar fi migranții, creșterea prețurilor la gaze, forțele proxy sau atacurile cibernetice. „Caracterul războiului s-a schimbat”, a spus el.

După lumea bipolară a Războiului Rece și lumea unipolară a dominației SUA, diplomații se confruntă acum cu o lume multipolară mai complexă, a spus el, adăugând că „instrumentele și mecanismele diplomatice tradiționale” ale Războiului Rece nu mai sunt disponibile.

„Fără aceste instrumente și mecanisme, există un risc mai mare ca aceste escaladări sau această escaladare să poată duce la calcule greșite”, a spus el. „Deci cred că aceasta este adevărata provocare cu care trebuie să ne confruntăm”.

„Sprijin tehnic” britanic pentru Polonia

Marea Britanie a declarat vineri, 12 noiembrie, că o echipă mică de personal militar britanic a fost desfășurată pentru a explora „sprijinul tehnic pentru Polonia la granița sa cu Belarus.

Avioane de luptă britanice Typhoon au escortat vineri două avioane militare rusești, bombardiere strategice Tu-160,  în afara zonei sale de interes, lucrând cu partenerii NATO pentru a monitoriza avioanele în timp ce treceau prin spațiul aerian international.

 

author avatar
Tudor Borcea
327 afisari

7 COMENTARII

  1. Da pentru ca marxismul este cea mai mare molima din lume si trebuie eradicat cum bine spunea domnul Hitler. Numai ca nu a luptat nimeni cu adevarat să-l starpeasca si au crescut ciuperci toxice in lume care imbolnavesc .

  2. Perfidul Albion are limbrici, îl mănâncă în kur. Nu înțelege ca vremea imperiului britanic a apus demult. Atâta ba ucrainenii ba polonezii sa între în ghearele ursului rusesc drept carne de tun. Duceți-vă ba dreku cu babornita voastră cu tot ca a-ți furat destul popoarele. Va dau cu SIKTIR scoțienii, galezii și irlandezii pe care i-ați ocupat și asuprit. Dacă vreți chelfaneala duceți-vă voi peste rusi, unde vreți dar nu aici la granițele noastre.

  3. Ce sprijin tehnic? Nato tre sa stie sa combata toate tipurile de razboi, de la cel clasic in transee la cel modern de tip blitzkrieg la cel neconventiomal la cel info, hibrid sau energetic, la razboi spatial sau asimetric ori cibernetic. Unde merg banii nostri?

  4. Vezi ca trimit ai duci in Irak si Afganistan sa vedem se mai intorc in iarna e 5000 de euro calauza doar. Sprijin tehnic,,, m-a spart. Au si echipa mica doar de sprijin tactic?

  5. Da ba ne am lamurit ca voi nu sunteti decat satanisti si vrreti razboi pt resurse dar are grija Dumnezeu sa va dea ce mertati Ba , Australia care face parte din uk e un lagar iti place ???

  6. OARE NU AMERICANII SI ENGLEZII NE-AU DAT PE MANA RUSILOR DUPA RAZBOI?OARE MAI PREZINTA INCREDERE?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger