AcasăȘTIRI EXTERNEŞefa FMI trage un semnal de alarmă: „Dacă Mama Natură nu ne...

Şefa FMI trage un semnal de alarmă: „Dacă Mama Natură nu ne ajută, vor fi tulburări sociale”. Economia mondială, în recesiune!

FMIŞefa FMI trage un semnal de alarmă: „Dacă Mama Natură nu ne ajută, vor fi tulburări sociale”. Economia mondială, în recesiune!

În mai multe țări din Europa s-ar putea produce tulburări sociale în iarna ce urmează să vină, a avertizat directoarea Fondului Monetar Internațional, bulgăroaica Kristalina Gheorghieva.

„Cu siguranță că există teama de recesiune în unele țări sau, chiar daca nu va fi recesiune, că se va simți ca o recesiune”, a spus șefa FMI.

Urmează o iarnă dificilă

„Dacă Mama Natură decide să nu coopereze și dacă iarna va fi grea, se poate ajunge la unele tulburări sociale”, a mai transmis Gheorghieva, miercuri, într-o intervenție la Washington.

Europa este afectată direct de atacul Rusiei asupra Ucrainei și că războiul are consecințe economice ”oribile”, care în unele țări au dus la teama de recesiune, a relatat șefa FMI, potrivit Reuters.

Inflația o ia la galop

Kristalina Gheorghieva a arătat că Banca Centrală Europeană are o misiune dificilă, și anume să țină economia în funcțiune, dar să lupte și împotriva inflației. Situația din UE se aseamănă cu cea din Japonia, acolo unde banca centrală majorează dobânzile pentru a lupta cu inflația, iar, pe de altă parte, guvernul anunță un program de stimulente fiscale – două politici care merg în direcții diferite.

„Inflația este încăpățânată, mai extinsă decât credeam că va fi. Iar asta înseamnă că bancherii centrali vor trebui să fie la fel de încăpățânați în lupta contra inflației”, a spus Gheorghieva.

author avatar
Andreea Vlad
441 afisari

11 COMENTARII

  1. Eu cu prietenii mei vom sprijini poporul si vom iesi cu totii in strada sa-i maturam pe ratatii astia din politica. Cum va suna : Comandor Gherghisan Ministru de Interne?

      • Plebea păcălita în 89 de ONG-urile sorosite ,care au acaparat țară, a ieșit in strada și la omorât pe Ceaușescu, pentru frig și foame,exact ce îndeamnă acum globalismul satanic sa faci,un fel de suntem iarăși ce,am fost și mai mult decât atât, o sa vedem dacă societatea va fi la fel de efervescenta ca în 89

    • Condiția este să-ți de-a liber ăia de la „Gheorghe Marinescu”, bașca acordul însoțitorului, generăleasa! Da’ poți să-ți faci „guvern” și-n curtea spitalului, sunt destui că tine !

  2. Toate cpnstructiile astea globaliste vor fi desfiintate.Degeaba fac pe interesantii,sistemul e terminat
    GAME OVER…..INSERT COIN……GAME OVER

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger