AcasăȘTIRI EXTERNEȘefa Comisiei Europere cere SUA să ridice restricțiile impuse călătorilor europeni

Șefa Comisiei Europere cere SUA să ridice restricțiile impuse călătorilor europeni

Șefa Comisiei Europere cere SUA să ridice restricțiile impuse călătorilor europeni

Lipsa de reciprocitate a administrației Joe Biden îi irită de mult pe liderii europeni.

În timp ce țările Uniunii Europene au decis să-și redeschidă propriile frontiere pentru americani, cu condiția să fie vaccinați împotriva Covid-19 sau să prezinte un test negativ, Washingtonul nu dă semne de reciprocitate.

„Situația nu mai poate dura”

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut miercuri, 4 august, Statelor Unite, să ridice rapid restricțiile de intrare pe teritoriul american pentru călătorii din Europa.

„Situația epidemiologică legată de coronavirus este aproape similară pe ambele părți ale Atlanticului”, a argumentat președinta executivului european. Prin urmare, Ursula von der Leyen a insistat ca regulile reciproce să se aplice în Europa și Statele Unite pentru călătorii care debarcă din țara parteneră.

„Suntem în contact cu prietenii noștri americani pentru a rezolva această problemă cât mai curând posibil”, a declarat ea pentru media germană RND. „Situația nu poate dura săptămâni”.

Frustrarea europenilor

În principiu, cetățenii europeni nu mai pot zbura către Statele Unite din martie 2020, cu excepția anumitor grupuri de persoane, precum rude ale cetățenilor americani, diplomații și angajații organizațiilor internaționale.

În ceea ce privește partea europeană, s-a decis, în iunie, ridicarea treptată a restricțiilor de călătorie care-i vizează pe americanii.

Europa este surprinsă să nu beneficieze de o relaxare similară, în timp ce Statele Unite autorizează sosirea pe sol a călătorilor din țări în care situația de sănătate este mai îngrijorătoare.

author avatar
Tudor Borcea
230 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger