AcasăȘTIRI EXTERNESecuritatea 5G. UE împinge Germania să elimine Huawei. Bruxelles vrea restricționarea „furnizorilor...

Securitatea 5G. UE împinge Germania să elimine Huawei. Bruxelles vrea restricționarea „furnizorilor cu risc ridicat”

Securitatea 5G. UE împinge Germania să elimine Huawei. Bruxelles vrea restricționarea „furnizorilor cu risc ridicat”

Comisia Europeană a îndemnat joi țările blocului comunitar să reducă riscurile asociate cu echipamentele de telecomunicații chinezești în rețelele 5G, menționând în special Germania ca fiind o țară care trebuie să pună în aplicare orientările comune privind securitatea 5G.

„Îndemnăm statele membre care nu au impus încă restricții asupra furnizorilor cu risc ridicat să facă acest lucru fără întârziere, în regim de urgență”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei însărcinat cu problemele digitale.

Dependența de China

„O serie de țări au adoptat o legislație, dar nu au pus-o în aplicare. Dar dacă legislația funcționează este și mai bine”, a spus ea.

Întrebată dacă situația din Germania – unde operatori precum Deutsche Telekom și Vodafone s-au bazat în mare măsură pe echipamente ale gigantului chinez Huawei în ultimul deceniu – este deosebit de îngrijorătoare, Vestager a spus că „nu este vorba doar de Germania, dar și de Germania”, scrie Politico.

În 2020, țările europene au convenit asupra unui set de măsuri numite 5G Security Toolbox pentru a reduce dependența lor de „furnizori cu risc ridicat” pentru viitoarele rețele de telecomunicații, în ceea ce a fost considerat pe scară largă ca o politică de reducere a achizițiilor de echipamente de la Huawei și de la rivalul său, tot chinez, ZTE.

Anul trecut, Berlinul a adoptat o lege care permite ministerelor guvernamentale să intervină asupra contractelor de telecomunicații cu Huawei, dar legea lasă guvernului o mare libertate de apreciere în ceea ce privește modul în care impune restricții.

Se aștepta ca noul guvern al cancelarului Olaf Scholz să adopte o poziție mai dură față de China, dar până acum nu a intervenit prea mult în ceea ce privește dependența companiilor de telecomunicații de Huawei.

 

author avatar
Tudor Borcea
203 afisari

2 COMENTARII

  1. Ura inversunata pe Huawei pleaca de la Murika, muricanii i-au imbarligat pe nemti sa respinga echipamentele celor de la Huawei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger