AcasăȘTIRI EXTERNESecuritate cibernetică. Google, Microsoft și Amazon, cooptate de Casa Albă

Securitate cibernetică. Google, Microsoft și Amazon, cooptate de Casa Albă

CONCEDIERE la nivel înalt în Germania: l-au acuzat de relaţii strânse cu Rusia

Pentru a se proteja de amenințarea crescândă a atacurilor cibernetice, Washingtonul s-a dotat cu un nou comitet special format, printre altele, din giganții tehnologici.

După o serie de atacuri cibernetice masive, guvernul SUA apelează la giganți tehnologici precum Amazon, Google și Microsoft pentru a-și consolida lupta împotriva hackerilor. Casa Albă a dezvăluit un nou grup de lucru format din diverși actori din industrie.

Flagelul atacurilor ransomware

Condus de Agenția SUA pentru Securitate Cibernetică și Securitate a Infrastructurii (CISA), acest comitet își propune să reducă riscul atacurilor informatice. De asemenea, în caz de incident, el trebuie să poată oferi un răspuns rapid și coordonat între reprezentanții autorităților federale, locale și din sectorul privat.

Obiectivul numărul unu: o luptă mai eficientă împotriva atacurilor de tip „ransomware” care criptează datele unei ținte pentru a o extorca de bani.

Noul comitet intenționează, de asemenea, să „dezvolte un cadru de planificare pentru a coordona incidentele care afectează furnizorii de servicii de calcul la distanță (cloud)”, a declarat directorul CISA, Jen Easterly, într-un comunicat, scrie Le Parisien.

Statele Unite s-au confruntat recent cu un val de atacuri „ransomware”. Cel împotriva companiei de conducte petroliere americane Colonial Pipeline din luna mai, a întrerupt aprovizionarea cu benzină anumitor părți ale coastei de est timp de câteva zile.

Actori diverși

La începutul lunii iulie, hackerii au vizat și compania informatică Kaseya și, prin intermediul software-ului său, au pus în pericol datele a peste 1000 de companii client ale acesteia.

„Daunele cauzate de criminalitatea informatică costă lumea miliarde de dolari, iar ransomware-ul a devenit un flagel”, a declarat Jen Easterly. „Vreau să mă concentrez pe consolidarea colaborării guvernamentale cu sectorul privat – întreprinderi, universități, cercetători, hackeri”, a adăugat ea.

Operatorii de telecomunicații AT&T, Lumen și Verizon, precum și companiile specializate în securitate cibernetică Crowdstrike, FireEye Mandiant și Palo Alto Networks, fac parte, de asemenea, din noua echipă creată de CISA.

La sfârșitul lunii iulie, președintele american Joe Biden și-a exprimat din nou îngrijorarea cu privire la intensificarea cyberatacurilor. „Dacă ne aflăm în război, într-un adevărat război armat cu o altă mare putere, va fi din cauza unui atac cibernetic”, a prezis el.

 

author avatar
Tudor Borcea
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger