AcasăȘTIRI EXTERNESeceta face ravagii în Anglia. Izvorul fluviului Tamisa a secat pentru prima...

Seceta face ravagii în Anglia. Izvorul fluviului Tamisa a secat pentru prima dată în istorie – FOTO

tamisaSeceta face ravagii în Anglia. Izvorul fluviului Tamisa a secat pentru prima dată în istorie - FOTO

Seceta și temperaturile mari a dus la faptul că izvorul fluviului Tamisa, situat în Anglia, s-a deplasat pentru prima dată în istoria cunoscută cu opt kilometri în aval.

Totul a început după mai multe săptămâni de secetă severă, când temperaturile au depăşit pragul de 40 de grade Celsius în mai multe regiuni din Regatul Unit în luna iulie.

Noua sursă este la 8 kilometri în aval

Christine Colvin, directoarea departamentului de promovare şi implicare socială din cadrul organizaţiei de mediu Rivers Trust, a declarat:

„Ceea ce vedem că se întâmplă acum la izvoarele legendarului fluviu Tamisa este, din păcate, emblematic pentru situaţia cu care ne confruntăm în întreaga ţară, acum şi în viitor”, a declarat Christine Colvin, potrivit The Guardian.

„Deşi nu este neobişnuit ca izvorul să sece în timpul verii, să vedem fluviul izvorând la o distanţă de cinci mile (8 km) în aval reprezintă ceva fără precedent”, a adăugat ea.

„Criza climatică duce – şi va continua să ducă – la o vreme tot mai extremă, inclusiv la secete şi valuri de căldură. Acest fenomen este o ameninţare gravă pentru râuri şi, ca urmare, pentru peisajul general”, a mai spus Christine Colvin.

Tamisa, al doilea fluviu ca lungime din Regatul Unit

Fluviul Tamisa are în mod tradiţional o lungime de 346 de kilometri şi străbate regiunea Cotswolds, traversează oraşul Londra, apoi se varsă în Marea Nordului.

Tamisa este al doilea fluviu ca lungime din Regatul Unit după Severn şi găzduieşte în fiecare an o cursă tradiţională de canotaj la care participă echipele univresităților Oxford şi Cambridge.

author avatar
Andreea Vlad
670 afisari

6 COMENTARII

  1. Din Britanica: izvorul Tamisei este secat pe mai bine de jumate de an.

    „River Thames, ancient Tamesis or Tamesa, also called (in Oxford, England) River Isis, chief river of southern England. Rising in the Cotswold Hills, its basin covers an area of approximately 5,500 square miles (14,250 square km). The traditional source at Thames Head, which is dry for much of the year…”.

  2. Satanele astea, cu armele HAARP, seaca fluvii, provoaca inundatii, cutremure, etc..
    SI Dunarea noastra este secata intentionat.
    Slugile Sinagogii Satanei nu se lasa, continuà crimele !

  3. Si la noi la Cluji tat Cluji is in seceta si toate satele au restrictie la ape si orasele la curent noi nu facem irigatii dar Isaia danțuieste.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger