AcasăȘTIRI EXTERNESe vinde și stricat. Un Bugatti Chiron incendiat, scos la licitație (FOTO/VIDEO)

Se vinde și stricat. Un Bugatti Chiron incendiat, scos la licitație (FOTO/VIDEO)

Se vinde și stricat. Un Bugatti Chiron incendiat, scos la licitație (FOTO/VIDEO)

Cine dorește un Bugatti Chiron trebuie să scoată cel puțin două milioane de euro din cont. Pentru un model folosit, prețul ar trebui să fie aproximativ similar. Motivul: este un supercar rar, producția este limitată la 500 de exemplare și mai sunt câteva de produs, modelul cu numărul 300 fiind livrat deja la începutul anului.

Astfel încât până și un model Chiron avariat poate fi o sursă de bani în viitor. Oportunitatea s-a ivit în Florida, SUA, unde Copart, furnizor de servicii de licitație dispune de un Chiron produs în 2019, care a fost incendiat.

Incendiată cu un cocktail Molotov

Acum, mașina este scoasă la vânzare în această stare. Potrivit unui videoclip Royalty Exotic Cars, bolidul a fost incendiat intenționat cu un cocktail Molotov. Se pare că mașina a aparținut unui artist hip-hop. Deteriorarea este evidentă pe aripa stângă și parbriz, dar în afară de asta, acest Chiron nu pare să aibă mult mai multe daune. Important, motorul (care este în spate) nu a fost afectat.

Dar, la o mașină atât de scumpă, aparențele pot fi înșelătoare. Anunțul Copart nu menționează daune specifice, dar videoclipul indică faptul că focul a deteriorat componentele din spatele planșei de bord, inclusiv cablajul mașinii.

Mai important, videoclipul susține că focul a deteriorat o parte a amortizorului față stânga al lui Chiron, care face parte din structura din fibră de carbon a mașinii.

1,2 milioane de dolari pentru o epavă?

Din acest motiv, în filmuleț se precizează că societatea de asigurări vorbește despre o pierdere totală a mașinii, și că a încadrat-o și în categoria autovehiculelor de piese de schimb, ceea ce înseamnă că nu mai poate fi folosită pe drum, chiar dacă este reparată. Asta nu împiedică Royalty Exotic Cars să se gândească oricum să o cumpere.

Potrivit videoclipului, ei au încercat deja să cumpere mașina de la compania de asigurări, dar prețul cerut de 1,2 milioane de dolari era mult prea mare pentru o mașină care nu mai poate fi condusă niciodată.

35.000 de dolari doar farurile

Anunțul Copart indică o valoare estimată la 345.000 de dolari, o cifră foarte apropiată de cea menționată în videoclip. Desigur, nu este suficient ca cineva să cumpere un Chiron și să comande piese de schimb de la orice magazin. Doar cu farurile estimate la 35.000 de dolari, piesele nu sunt ieftine și sunt extrem de greu de găsit, scrie Motor1.

Royalty Car Exotics are experiență în reconstruirea Bugatti-urilor accidentate, iar videoclipul explică cum ar putea chiar să repare părțile deteriorate ale amortizorului. Dacă mașina poate fi cumpărată între 350.000 și 400.000 de dolari, chiar și o investiție de 1 milion de dolari pentru repararea completă ar putea aduce 1 milion din revânzare. Mai trebuie găsite piesele…

author avatar
Tudor Borcea