AcasăȘTIRI EXTERNESe strânge lațul în jurul lui Donald Trump. Un nou apropiat găsit...

Se strânge lațul în jurul lui Donald Trump. Un nou apropiat găsit vinovat pentru asaltul de la Capitoliu

donald trumpDonald Trump, socru mic în toiul alegerilor din SUA! Fiica sa cea mică s-a măritat. Cine e ginerele fostului președinte american

Steve Bannon, fost consilier apropiat al lui Donald Trump, a fost găsit vinovat vineri pentru obstrucţionarea prerogativelor de anchetă ale Congresului de către un juriu al unui tribunal federal, după ce a refuzat să coopereze cu comisia privind asaltul asupra Capitoliului.

El a ţinut legătura cu Trump până în zilele premergătoare asaltului din 6 ianuarie 2021. Comisia de anchetă parlamentară îi ceruse să depună mărturie şi să prezinte documente, dar acesta a refuzat, potrivit CNN.

Steve Bannon, acuzat de obstrucționarea anchetei

Juriul unui tribunal federal din Washington a deliberat vineri timp de mai puţin de trei ore şi l-a găsit vinovat pe Steve Bannon, 68 de ani, de cele două capete de acuzare împotriva lui.

Pedeapsa va fi stabilită ulterior. El riscă între o lună şi un an de închisoare pentru fiecare cap de acuzare.

Comisia de anchetă parlamentară privind asaltul asupra Capitoliului a dorit să afle natura schimburilor dintre Steve Bannon şi Donald Trump din zilele premergătoare zilei de 6 ianuarie.

Steve Bannon refuză să depună mărturie şi să prezinte documente

Parlamentarii l-au citat pe Steve Bannon să depună mărturie şi să prezinte documente. El a refuzat, invocând dreptul preşedinţilor de a păstra secrete anumite conversaţii, fapt pentru care a fost acuzat de „obstrucţionare a prerogativelor de anchetă ale Congresului”.

La deschiderea dezbaterilor, marţi, procuroarea Amanda Vaughn l-a acuzat pe Steve Bannon că se crede „mai presus de lege”. La rândul său, avocatul lui Steve Bannon a denunţat urmărirea în justiţie ca fiind de natură politică.

author avatar
Andreea Vlad