AcasăȘTIRI EXTERNE„Se stinge lumina”! Care e motivul pentru care australienilor li se cere...

„Se stinge lumina”! Care e motivul pentru care australienilor li se cere să renunțe la electricitate două ore pe zi

(sursa foto: b365.ro)

Un oficial al guvernului de la Canberra a transmis un mesaj menit să ajungă în atenția a aproximativ opt milioane de australieni.

E vorba despre Chris Bowen, ministrul australian al Energiei. Acesta a cerut oamenilor din statul New South Wales, în care se află și Sydney, cel mai mare oraș al țării, să stingă luminile, pentru a evita o criză energetică, potrivit BBC.

Oficialul guvernamental spune că dacă au de ales, adică dacă și pot face acest lucru, oamenii nu ar trebui să folosească electricitatea, în fiecare seară, timp de două ore. Cu alte cuvinte, locuitorilor din New South Wales li se cere să economisească cât mai multă energie posibil. Intervalul orar avut în vedere este 6-8 seara. „Dacă puteți face acest lucru, nu folosiți aparate electrice între 6 și 8 seara”, a spus acesta, în timpul unei conferințe de presă.

De unde au apărut problemele

Australia este unul dintre cei mai mari exportatori de cărbune și gaz natural lichefiat din întreaga lume. Însă începând de luna trecută, se confruntă cu o criză a energiei. Conform sursei citate, trei sferturi din energia electrică a țării este încă generată folosing cărbune. În ultimele săptămâni, țara a resimțit impactul întreruperilor în aprovizionarea cu cărbune, dar și creșterea prețurilor la energie la nivel mondial.

Nemaivorbind de neajunsurile cauzate de inundațiile de la începutul anului, care au afectat unele mine de cărbune din New South Wales și Queensland. Totodată, au fost probleme tehnice care au redus producția la două mine care aprovizionează cea mai mare centrală de cărbune din New South Wales.

author avatar
Andrei Coman