AcasăȘTIRI EXTERNESe schimbă actele de identitate. Telefonul mobil va juca un mare rol...

Se schimbă actele de identitate. Telefonul mobil va juca un mare rol de-acum înainte

Anul 2024 aduce o nouă schimbare a actelor de identitate. Modificarea se va produce, deocamdată, în Coreea de Sud, dar nu este exclus ca moda să fie adoptată rapid şi de alte state din lume.

Autorităţile sud-coreene intenţionează să înceapă emiterea, în a doua jumătate a anului 2024, a actelor de identitate care vor fi stocate sub forma unui fişier pe telefonul mobil şi care vor avea aceeaşi valabilitate ca documentul în format fizic.

Vor să renunţe la portofele

Un motiv pentru care un buletin stocat în telefon ar fi mai bun este că nu mai trebuie să porţi portofelul la tine, conform oficialilor din Coreea de Sud.

Aceste documente pentru telefon criptează informaţia conţinută în documentul fizic şi, prin urmare, vor trebui să fie eliberate din nou dacă, de exemplu, documentul de plastic este pierdut sau trebuie reînnoit.

Şi permisul de şofer vine pe telefon

În ţara asiatică, este deja posibilă obţinerea unui permis de conducere în format pentru telefon.

De fapt, există, de asemenea, un document de identitate, dar acesta este utilizat doar pentru a verifica posesorul în locuri precum aeroporturi sau unităţi care vând sau servesc alcool, fiind excluse alte domenii precum, de exemplu, cel financiar.

author avatar
Andrei Ștefan
2.624 afisari

5 COMENTARII

    • Absolut toate or sa vina pe telefon. Supravegherea si ascultarea au venit deja demult. Se stie exact pe unde umbli, tot traseul zilnic pe minute si secunde, cu cine te-ai intalnit, ce ati discutat, etc. Big Brother nu este prost.
      Incercati romanul „1984” a lui George Orwell, acolo vi se explica in detaliu ceea ce vi se intampla astazi si ceea ce vi se va intampla in continuare.

  1. Băi, poate e unii care nu știe cu smartfonul, zic. Ăia cum face? Și cum vine asta? Adică primești pe tel toate, iar când tre sa te verifice garcea ii dai tel în mână? După ce s-a scărpinat prin dosul ușii? După ce a pus mâna pe alte zeci de telefoane în ziua aia? Apoi îl iei și îl pui pe față, să suni. Cam același lucru ca pass-ul verde la aeroport, pe vremea guvidului. Nu mai bine îl ai pe hârtie, pe care apoi o arunci, nu o pui pe obraz, nu o păstrezi, ca să nu-ți dai pe ten cu tot ce a luat aia pe mânuțe de pe telefoanele altor pasageri și cu alifie inghinală de stewardesă? Măcar actele fizice le bagi în portofel, nu le pui pe față.

  2. Ba mai terminati ma prostalailor cu schimbarea documentelor . Toti handicapatii cum ajung sefi schimba ceva . Pe banii cui ma hotilor ? Nu ne lasati pina nu murim de foame excroci nenorociti !

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Situație catastrofală în MAI. Plecare masivă a polițiștilor din sistem

Ministerul Afacerilor Interne a cerut Guvernului să deblocheze 5.200 de posturi vacante, arătând că deficitul de personal s-a accentuat după plecările masive din sistem,...

Doamna Ursula bate câmpii: “Folosiți profiturile din activele rusești înghețate pentru a înarma Ucraina”

Potrivit Ursulei von der Leyen, profiturile neașteptate din activele înghețate ale Rusiei ar trebui folosite pentru a sprijini Ucraina prin cumpărarea de arme. Numai...