AcasăȘTIRI EXTERNESe renunţă complet la certificatul verde! Măsura intră în vigoare la 20...

Se renunţă complet la certificatul verde! Măsura intră în vigoare la 20 martie

certificat verdeSe renunţă complet la certificatul verde! Măsura intră în vigoare la 20 martie

Bulgaria va renunţa din 20 martie la obligativitatea prezentării certificatului verde pentru accesul în spaţii publice.

Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Kiril Petkov și primit cu entuziasm de cetățenii bulgari, potrivit Reuters.

Petkov a spus că guvernul său va continua să îndemne bulgarii să se vaccineze şi a spus că certificatul va fi în continuare necesar pentru cei care doresc să călătorească în alte ţări ale Uniunii Europene.

„Am reuşit să trecem prin valul Omicron fără închideri masive de şcoli sau afaceri. Prognozele noastre arată că în jurul datei de 20 martie va fi posibil să încetăm toate restricţiile din ţară legate de certificatul verde”, a spus premierul bulgar.

Certificatul care atestă că cineva a fost vaccinat, testat negativ sau s-a recuperat recent după Covid-19 a fost impus pentru accesul în majoritatea spaţiilor interioare din Bulgaria în octombrie anul trecut.

Proteste din cauza certificatului verde

Introducerea sa a provocat o serie de proteste în Bulgaria, de la proprietari de baruri şi restaurante până la activişti anti-vaccin.

Bulgaria va începe să reducă restricţiile din 24 februarie, când proprietarii de spaţii publice precum mall-uri, cinematografe, săli de sport şi baruri vor avea voie să acorde acces clienţilor care nu au certificat verde.

author avatar
Andreea Vlad