AcasăȘTIRI EXTERNESe pregătește evacuarea lui Zelenski din Kiev. Va conduce un guvern în...

Se pregătește evacuarea lui Zelenski din Kiev. Va conduce un guvern în exil, din Polonia

volodimir ZelenskiSe pregătește evacuarea lui Zelenski din Kiev. Va conduce un guvern în exil, din Polonia

SUA şi Europa au discutat despre modul în care ar putea sprijini un guvern în exil condus de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în cazul în care acesta ar fi nevoit să părăsească Kievul, au declarat oficiali occidentali pentru CNN.

În cadrul discuțiilor s-au avut în vedere mai multe scenarii – de la susținerea lui Zelenski și a altor oficiali ucraineni cu rang înalt în cazul în care aceștia s-ar muta la Liov, în vestul Ucrainei, până la ipoteza că președintele și colaboratorii săi ar fi forțați să plece din Ucraina, s-ar refugia în Polonia și de acolo ar forma un nou guvern.

Discuțiile sunt doar preliminare și nu au fost luate decizii, au spus sursele CNN. Și Washington Post a scris că Statele Unite și aliații europeni pregătesc să îl evacueze din țară pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski și pe membri guvernului său, care ar urma să conducă din Polonia un război de gherilă împotriva forțelor ruse.

Zelenski refuză să părăsească Kievul

Dar Zelenski refuză să părăsească Kiev, deși liderii occidentali i-au propus să îl extragă din capitala Ucrainei, în momentul în care au apărut informații că Rusia a trimis asasini pentru a-l ucide.

Până acum, președintele ucrainean a respins discuțiile care se concentrează pe orice altceva decât pe ajutarea Ucrainei în lupta sa împotriva Rusiei, au declarat doi diplomați occidentali.

Presa și oficiali din Rusia au transmis de mai multe ori că Zelenski a părăsit Ucraina și a fugit în Polonia, însă președintele ucrainean a dezmințit aceste informații și a filmat biroul său, pentru a demonstra că se află în continuare la Kiev.

author avatar
Andreea Vlad
948 afisari

11 COMENTARII

  1. Va conduce Ucraina din vila lui din Toscana – Italia. A cumparat-o acum 3 ani cu 3,8 MILIOANE euro. Prostii sa moara pe la Kiev.

  2. A JUCAT POKER PARIIND PE UCRAINA, CA INTRA CU EA IN NATO, SA II ARATE EL LUI PUTIN CINE E..UN ACTORAS TAMPIT! A ARUNCAT POPORUL UCRAINIAN INTR-O LUPTA FRATRICIDA CU RUSIA, A RASTURNAT VIATA POPORULUI, A ADUS MERCENARI STRAINI IN UCRAINA, A RISIPIT POPORUL IN CELE 4 VANTURI….CREZAND CA VA DEVENI NOUL STALIN. NORMAL SI FIRESC, CURVA CARE INSEALA PE CEL CE O INTRETINE E UCISA. ZELENSKI JOACA UN ROL SI NU STIE CE ROL, CA EL NU ISI ASUMA NIMIC. LATRA ALTII PENTRU EL…POPORUL E PLEAVA RISIPITA IN VANT. UCRAINIENII AU DE PLATIT ROLUL IDIOTULUI ZELENSKI CU VIATA. NU II PUTEAI RUPE DIN FATA TELEVIZORULUI CAND JUCA EL ROLUL DE PREZIDENT…ACUM TREBUIE SA FUGA UNDE VAD CU OCHII, LA CE FACE EL CA PREZIDENT!! INTRE REALITATE SI ILUZIE SE ASTERNE RUINA…ODESA ESTE SIMBOL AL EVREIMII SLAVE…CE NU A DISTRUS HITLER, TRUDESC PUTIN CU ZELENSKI…

  3. Nu neapărat.
    Poate sa conduca rezistenta din Carpatii Ucraineni.
    Cum la noi Ogoranu a condus rezistenta in Fagarasul Nordic peste 25 de ani…
    Nu e neaparat asta.

  4. Deocamdata rusii pierd 1000 de soldati tineri zilnic. In ritmul asta in 3 luni armata rusa e decimata…
    Cu o armata decimata nu poti cuceri Sua asa cum viseaza Putin.

  5. Vreau saa spun ca au fost 3 pietre de temelie la distrugerea Uniunii Sovietice.
    1 Razboiul rece cu occidentul
    2 Explozia miezului de la Cernobal
    3 Pierderea razboiului din Afganistan
    Ma refer la razboiul din Afganistan, dupa 4 ani de lupte critice sovieticii au pierdut 16.000 de soldati si au înregistrat 60.000 de raniti. Asta a făcut partidul sa vada ca nu sunt cu adevarat superputerea pe care o credeau si au retras trupele, nu mai vroiau sa lupte . Astea 3 puncte a adus pe Gorbi la renumitele Perestoika si Glasnost in ciuma rosie sovietica. Adica un strop de libertate ca sa vedem altfel ca suntem altfel…

  6. Vorba la o senatoare rusa din Duma rusa actuala. Am sunat la o unitate militara sa vad cati soldati sunt in unitate(toti senatorii au dreptul asta) . Au spus ca mai sunt doar 4 din 100.Iar cand a intrebat ca nu s-au intors decl la antrenament? I s-a raspuns ca sunt morti.
    Asta azi in Rusia nu in sovietele de acum 60 de ani…
    Femeia a ramas socata.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger