AcasăȘTIRI EXTERNESe naşte alianţa anti-NATO? Xi Jinping: "Acordăm prioritate parteneriatului strategic China -...

Se naşte alianţa anti-NATO? Xi Jinping: „Acordăm prioritate parteneriatului strategic China – Rusia” (VIDEO)

Se naşte alianţa anti-NATO? Xi Jinping: "Acordăm prioritate parteneriatului strategic China - Rusia"

Xi Jinping s-a întâlnit marţi, în a doua zi a vizitei sale de stat de trei zile în Rusia cu premierul rus Mihail Mişustin şi a salutat ”parteneriatul strategic global” dintre cele două ţări.

Deplasarea sa la Moscova răspunde unei ‘logici istorice ‘ a spus Xi, căci ‘suntem cele mai mari puteri vecine şi parteneri strategici la toate nivelurile’, a adăugat el.

Xi l-a invitat pe Putin în China

Liderul chinez l-a invitat pe omologul său rus Vladimir Putin să efectueze o vizită în China în cursul acestui an, semn al legăturilor ce unesc cele două ţări pe fondul tensiunilor cu Occidentul.

Ieri (luni), l-am invitat pe preşedintele Putin să vină în China anul acesta, într-un moment convenabil pentru el, căci China va găzdui anul acesta cel de-al treilea forum internaţional în cadrul Iniţiativei Belt and Road” (fostul Drum al Mătăsii), a declarat Xi.

„Premierul Li Qiang va continua să acorde prioritate parteneriatului strategic global între China şi Rusia”, a subliniat preşedintele chinez în cursul acestei întâlniri cu şeful guvernului rus, în cea de-a doua zi a vizitei sale de stat în Rusia, invitându-l de asemenea pe premierul rus Mişustin să viziteze China „cât mai curând posibil”.

Ruşii au mulţumit Chinei

Xi şi Mişustin şi-au strâns mâna în semn de salut şi au pozat în faţa drapelelor Chinei şi Rusiei pentru fotografia de protocol.

„În primul rând, aş dori să vă felicit pentru realegerea dumneavoastră în funcţia de preşedinte al Republicii Populare Chineze.

Şi aş dori să vă mulţumesc sincer pentru marea atenţie personală pe care o acordaţi dezvoltării prieteniei şi parteneriatului dintre Rusia şi China”, a declarat premierul rus, adresându-se şefului statului chinez.

author avatar
Andrei Ștefan
812 afisari

8 COMENTARII

    • Abia asteapta rusul sa instaureze nu se stie ce in Romania. Nu ti-a ajuns 50 de ani de comunism?

      • Rusul va fi mic copil pe langa ce va urma. China va domina „ioropa” si „ioropenii”. Atunca sa vezi matale Anonimule DICTATURA si DICTATOR

      • Comunismul bolsevic a fost ”fabricat” si exportat in Rusia de jidanimea AMERICANA, rpt. AMERICANA.
        Apoi au folosit Rusia pentru aprolifera gaselnita lor criminala.
        Cind unii ca Ceausescu, Dubcek s.a. au ”reformat bolsevismul transformindu-l in socialism cu valente nationale(despre care tu habar nu ai, exceptind laturile de la Vocea Americii si Europa Libera(?)), jidanii au decis sa-si distruga progenitura.
        Au reusit, dar otan nu a disparut concomitent cu Tratatul de la Varsovia.
        Acum e momentul sa crapa, odata cu america, sau sa se creeze o contrapondere care sa-l nimiceasca !!!

        • FALS….comunismul MARX si fascismul lui HITLER au fost create de bancherii din LONDRA…americanii doar au profitat de chestia asta facuta de englezi…DIVIDE ET IMPERA….dezbina si stapaneste….grupul ocult….iluminatii

  1. E gata frate se naste la poalele Marelui Zid, Otan din pantecile alburinde ale lui Vladimir Vladimirovici ce tipa tipa si singera,,, iar limba oficiala e engleza si franceza chinezeasca.
    Se naste e gata…
    Seamana leit cu Putin as zice ca i facut cu maimuta Giudi. Si o sa-i placa taria ca tine la piept un bidon urias care nu pare de lapte …

    Iata poza Otcr la nasterea grea

    https://i0.wp.com/ziaristii.com/wp-content/uploads/2022/05/caricatura-6.jpg?resize=724%2C1024&ssl=1

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger