AcasăȘTIRI EXTERNESe lasă cu demisii la Casa Albă, după violențele de la Washington

Se lasă cu demisii la Casa Albă, după violențele de la Washington

sursa foto: Facebook/ The White House

Incidentele violente de miercuri, din zona Capitoliului, au generat un val de reacții la nivelul liderilor internaționali. Și nu doar atât.

Din câte s-a aflat, mai mulți membri ai staff-ului președintelui în exercițiu, Donald Trump, fie au renunțat deja la funcții, fie și-au anunțat intenția de a demisiona. Totul, ca urmare a incidentelor violente apărute la Capitoliu. Și pe fondul mesajului transmis de Trump. VEZI AICI.

În acest sens, se pare că Matt Pottinger, consilierul adjunct pentru securitate națională de la Casa Albă, a renunțat la funcție, precizează CNN, în baza unei surse din apropierea acestuia.

Ce alte nume mai apar pe listă

Mai mult, se pare că și alți reprezentanți importanți din echipa lui Trump Robert O’Brien, consilierul pe probleme de securitate națională, dar și adjunctul șefului staff-ului de la Casa Albă, Chris Liddell, ar fi avut în vedere să renunțe la funcții, conform aceleiași surse.

De asemenea, atât Stephanie Grisham, șefa de cabinet a Primei Doamne, Melania Trump, cât și Sarah Matthews, adjunctul secretarului pentru relația cu presa, au demisionat, miercuri, după incidentele de la Capitol Hill, potrivit cnbc.com.

Între timp, Congresul american a validat victoria democratului Joe Biden în alegerile din noiembrie.

Incidentele de la Capitoliu s-au soldat cu patru decese. Zeci de oameni au fost arestați, anunță presa internațională, majoritatea măsurilor având legătură cu încălcarea interdicției de circulație pe timpul nopții. De asemenea, 14 polițiști au fost răniți, doi dintre ei fiind internați, potrivit BBC.

276 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger