AcasăȘTIRI EXTERNESe îndreaptă Germania spre FALIMENT, fără gazele ruşilor? Anunţ crunt de la...

Se îndreaptă Germania spre FALIMENT, fără gazele ruşilor? Anunţ crunt de la Berlin

Gaze din Rusia contra ruble. Putin a reușit să spargă UE /Cum se aliniază cumpărătorii

Germania se teme de un dezastru economic dacă Rusia nu mai livrează gaze. Vestea a fost adusă chiar de ministrul economiei, Robert Habeck.

Riscul unei penurii de gaz în această iarnă se profilează de când gigantul rus Gazprom a redus drastic livrările prin gazoductul Nord Stream de care Germania este în mod special dependentă.

Nemţii vor închide unele sectoare

Ar trebui închise anumite sectoare industriale. Toate procesele economiei de piaţă ar fi atunci suspendate. Pentru anumite sectoare ar fi catastrofal.

Nu vorbim despre două zile sau două săptămâni, ci de o lungă perioadă. Vorbim aici despre persoane care ar fi în şomaj, de regiuni care ar pierde complexuri industriale întregi”, a explicat Habeck.

Se închide Nord Stream 1

Robert Habeck, ministrul afacerilor economice, a spus că există o anumită îngrijorare că vor fi oprite complet livrările de gaze ruseşti după 13 iulie, când Nord Stream 1 trebuie să fie închis timp de 10 zile pentru o inspecţie anuală.

Klaus Müller, şeful agenţiei federale de distribuţie a Germaniei, a spus că Germania ar putea rămâne în aproximativ două luni fără aprovizionarea cu gaz rusesc.

Dacă facilităţile de depozitare din Germania ar fi pline 100% din punct de vedere matematic… ne-am putea lipsi complet de gazul rusesc… pentru aproximativ două luni şi jumătate şi apoi rezervoarele de stocare vor fi goale”, a declarat el.

author avatar
Andrei Ștefan