AcasăȘTIRI EXTERNESe închide de tot Internetul în Rusia? Facebook, Twitter şi Youtube, ameninţate...

Se închide de tot Internetul în Rusia? Facebook, Twitter şi Youtube, ameninţate puternic

social mediaSe închide de tot Internetul în Rusia? Facebook, Twitter şi Youtube, ameninţate puternic

Ruşii au luat măsuri dure la adresa giganţilor din IT. Vladimir Putin şi apropiaţii săi consideră Facebook, Twitter şi Youtube o posibilă ameninţare la adresa siguranţei naţionale şi au dat legi în consecinţă.

Ei au adoptat o lege care permite blocarea site-urilor dacă acestea sunt găsite vinovate de „cenzură” sau „discriminări”.

La ce se referă legea, cu exactitate?

Noua lege sancţionează „limitarea accesului la informaţii din motive legate de naţionalitate, limbă, origine” şi face posibilă blocarea „completă sau parţială” a site-urilor incriminate, potrivit Agerpres.

De ce Facebook, Twitter şi Youtube? Autorii textul au precizat anterior că legea va putea fi utilizată împotriva serviciilor străine, precum Twitter, Facebook şi Youtube, întrucât acestea au fost acuzate de media ruse „de circa 20 de acte de discriminare” în 2020.

Net-ul din Rusia, cenzurat după modelul Chinei

Canale mass-media precum Russia Today, RIA Novosti, Crimeea 24. au fost cenzurate. În total, au fost înregistrate aproximativ 20 de acte de discriminare”, au spus parlamentarii ruși.

Actele de discriminare acuzate în proiectului de lege se referă la regulile introduse de Twitter și Facebook începând de anul acesta, respectiv de YouTube în 2018.

Acestea prevăd etichetarea paginilor de profil folosite de canalele media sus menționate, semnalând afilierea cu o putere străină (state-affiliated). Totodată, vizibilitatea postărilor distribuite este redusă prin excluderea totală din algoritmii responsabil cu selectarea de recomandări pentru afișare în feed-ul utilizatorilor.

Rusia vrea Internet suveran

Rusia şi-a exprimat dorinţa de a se dota cu un „internet suveran”, capabil să funcţioneze de manieră independentă în caz de pană a marilor servere mondiale, dar şi să-şi sporească controlul asupra internetului.

author avatar
Andrei Ștefan
446 afisari

3 COMENTARII

  1. Daca vrem o lume mai buna si mai corecta aceste oficine globalisto-marxiste trebuie sa dispara.Vine Bila din Amerika sa ma cenzureze pe mine in Romania sub ochii pamatufurilor care se lauda ca ne conduc.Constitutia a ajuns hartia lor de sters la fund.Iar noi tacem ba boii.

  2. Maria să europa nu a reușit să lanseze niște rețele de „socializare”
    Și este tributară retelelor americane
    De ce?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger