AcasăȘTIRI EXTERNESe deschide cel mai mare salon de electronice, în plină criză Omicron

Se deschide cel mai mare salon de electronice, în plină criză Omicron

Se deschide cel mai mare salon de electronice, în plină criză Omicron

Ediția din 2022 a Consumer Electronics Show (CES) se deschide săptămâna aceasta la Las Vegas, pe fondul unei pandemii care a avântat industria, dar aruncă o umbră asupra celui mai faimos spectacol anual de electronice de larg consum.

Amazon, Microsoft, Google, Intel, BMW, General Motors… O mulțime de companii și-au anulat sau și-au redus considerabil prezența la CES, deoarece infecțiile cu Covid-19 legate de varianta Omicron sunt în creștere în întreaga lume.

Organizatorii dau asigurări că toate protocoalele sanitare sunt în vigoare pentru a găzdui zecile de mii de oameni așteptați.

Un eveniment indoor cu mii de oameni

Numărul expozanților, în jur de 2.200, este deja înjumătățit față de ultima ediție în prezență a salonului, acum doi ani, susțin aceștia. Măștile și dovada vaccinărilor sunt obligatorii, dar totuși organizatorii au decis vineri să reducă cu o zi durata spectacolului, care va avea loc de miercuri până vineri.

Cu toate acestea, unii experți îndeamnă la prudență și, eventual, la testarea zilnică, deoarece este puțin probabil ca unii participanți să aplice cu strictețe măsurile recomandate.

„Un eveniment indoor cu mii de oameni încă implică riscuri în această etapă, chiar și cu cerințele de vaccinare și purtarea măștii”, a declarat Vincent Rajkumar, profesor de medicină.

Chiar și cu unele standuri goale, spectacolul va găzdui cele mai recente inovații în domeniul vehiculelor autonome, călătorii în spațiu, bunuri digitale NFT, instrumente de teleworking, precum și gadget-uri obișnuite.

Sectorul tech, câștigător în pandemie

Între comenzile pe internet, rețelele de socializare și toate serviciile oferite online consumatorilor blocați acasă, sectorul tehnologiei este unul dintre marii câștigători ai pandemiei.

CES 2022 ar trebui să marcheze un retur triumfător al salonului, după o ediție 2021 doar virtuală.

În 2020 salonul a găzduit 170.000 de oameni și peste 4.500 de expozanți. Dar acum, varianta Omicron, a împins mai multe companii să facă pasul înapoi.

Multe companii, în special start-up-uri, au investit mulți bani în speranța de a câștiga o oarecare vizibilitate la acest eveniment și de a-și prezenta ultimele noutăți.

Sierra Space, care dezvoltă un „avion spațial” care poate fi reutilizat pentru a transporta oameni și mărfuri în spațiu, este unul dintre ele. „Chiar credem că este important să fim acolo în persoană”, a declarat pentru AFP Neeraj Gupta, unul dintre oficialii săi.

Vor fi prezentate noi televizoare, dispozitive pentru o casă inteligentă, instrumente pentru a face interiorul mașinii mai sigur sau chiar o lingură care ar trebui să sporească aroma alimentelor.

Noile tehnologii vizează și sectoare mai tradiționale, producătorul de tractoare John Deere urmând să dezvăluie componente ale vehiculelor autonome în timp ce un start-up olandez își va prezenta ideea de a folosi apa pentru a stoca energia produsă de ferme eoliene pe mare.

Vineri, pe un circuit, urmează să aibă loc și o cursă de mașini fără pilot.

Cu toate acestea, multe dintre mesajele din potopul de comunicate de presă trimise jurnaliştilor în perioada premergătoare deschiderii încep din ce în ce mai mult cu o variantă a aceleiaşi întrebări: „Cu tot ce se întâmplă acum, am vrut să vă contactez pentru a afla dacă plănuiți în continuare să participați în persoană la CES?”

author avatar
Tudor Borcea
303 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger