AcasăȘTIRI EXTERNESe ascunde Hamas la spitalul Al-Shifa din Gaza? Luptele violente continuă

Se ascunde Hamas la spitalul Al-Shifa din Gaza? Luptele violente continuă

Soldaţii Israelului bănuiesc că sediul principal al Hamas se află în spitalul Al-Shifa din Gaza. Luptele violente continuă între trupele Forţelor de Apărare ale Israelului (IDF) şi militanţi înarmaţi.

Martorii spun că atacurile aeriene au continuat în zonă şi în cursul nopţii.

Israel a venit cu dovezi

Israel a venit cu dovezi, că principalul centru de comandă al Hamas se află sub spitalul Al-Shifa şi a acuzat gruparea teroristă că foloseşte spitalul şi ocupanţii săi – cu 1.500 de paturi şi aproximativ 4.000 de angajaţi – ca scuturi umane pentru buncărele şi tunelurile elaborate construite sub el.

Forţele de Apărare ale Israelului dau asigurări, pe de altă parte, că pauzele umanitare din nordul Fâşiei Gaza vor continua şi duminică pentru a permite palestinienilor să se evacueze spre sud.

Au negat că lovesc spitalul

Armata israeliană a dezminţit sâmbătă faptul că a vizat spitalul Al Shifa, cel mai mare din Gaza, calificând drept „false” informaţiile potrivit cărora trupele sale „încercuiesc şi lovesc” instituţia.

„În ultimele ore, au fost răspândite informaţii false potrivit cărora încercuim spitalul Al Shifa şi îl lovim”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari.

Un alt spital din Gaza, spitalul de pediatrie Rantisi, „a fost evacuat” deoarece „un terorist care ţinea ostatici o mie de palestinieni din Gaza” a fost eliminat, a menţionat, de asemenea, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene.

186 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nea, Andreea. Mătăluță ai făcut armata ?? Un therhorhist ținea ostatici 1000 de oameni ?? Da cu ce era înarmat, cu vreo racheta balistica ?? Mai ușurel ca măcăne…

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri