AcasăȘTIRI EXTERNE„Scutul nuclear” al Rusiei în Ucraina. Riscul unui „accident teribil” pentru omenire/...

„Scutul nuclear” al Rusiei în Ucraina. Riscul unui „accident teribil” pentru omenire/ Avertismentul SUA

„Scutul nuclear” al Rusiei în Ucraina. Riscul unui „accident teribil” pentru omenire/ Avertismentul SUA

Statele Unite au declarat că Rusia folosește cea mai mare centrală nucleară din Ucraina ca scut nuclear prin staționarea de trupe acolo, împiedicând forțele ucrainene să riposteze la foc și riscând un teribil accident nuclear.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că Washingtonul este profund îngrijorat de faptul că centrala din Zaporojie este acum o bază militară rusă folosită pentru a trage asupra forțelor ucrainene din apropiere.

Riscul unui al doilea Cernobîl

Bineînțeles că ucrainenii nu pot riposta cu focuri de armă pentru a nu se produce un accident teribil în care să fie implicată centrala nucleară, a declarat Blinken reporterilor după discuțiile privind neproliferarea nucleară care au avut loc luni la ONU, la New York.

Acțiunile Rusiei au mers dincolo de folosirea unui scut uman, a spus Blinken, numindu-l scut nuclear. La discuțiile de la New York, ministrul adjunct al afacerilor externe al Ucrainei, Mikola Tocițki, a declarat că sunt necesare acțiuni comune solide pentru a preveni dezastrul nuclear și a cerut comunității internaționale să închidă cerul deasupra centralelor nucleare din Ucraina cu sisteme de apărare aeriană.

Invazia din 24 februarie a președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina a declanșat cel mai mare conflict din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, ucigând mii de oameni, strămutând milioane de oameni și lăsând părți mari din Ucraina sub dărâmături.

Războiul a provocat, de asemenea, o criză alimentară globală, Rusia și Ucraina producând aproximativ o treime din grâul mondial, iar sancțiunile occidentale asupra Rusiei, un important furnizor de energie pentru Europa, au provocat o criză energetică globală.

author avatar
Tudor Borcea
315 afisari

1 COMENTARIU

  1. O centrala nucleara nu explodeaza nici de la bombe, daramite de la gloante. Aste e bullshit

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger