AcasăȘTIRI EXTERNEScutirea taxei pe carburanți. Strategia Italiei

Scutirea taxei pe carburanți. Strategia Italiei

Guvernul Italiei plănuiește măsuri suplimentare pentru a atenua impactul prețurilor ridicate la energie, inclusiv prelungirea unei scutiri de taxe pe carburanți până la începutul lunii octombrie, potrivit ziarului Il Messaggero.

Pachetul, care va fi probabil aprobat în a doua jumătate a acestei luni, ar fi în valoare de aproximativ 8 miliarde de euro.

În total, noile ajutoare ar duce cheltuielile totale ale Italiei pentru reducerea crizei energetice la aproape 40 de miliarde de euro.

La 30 iunie, guvernul premierului Mario Draghi a aprobat măsuri de sprijinire a contractelor pe termen lung pentru importurile de gaze, o reducere a impozitului pe facturile de energie pentru gospodării și un împrumut de 4 miliarde de euro pentru operatorul pieței de energie GSE SpA, pentru a accelera umplerea depozitelor înainte de iarnă.

Noul plan în curs de pregătire va extinde o reducere de 0,3 euro pe litru a taxelor pe combustibil, începând cu data de încheiere curentă, 2 august.

Sâmbătă, ministrul italian al tranziției ecologice, Roberto Cingolani, a declarat pentru SkyTg24 că Rusia a redus exporturile de gaze către Italia cu 15% față de nivelurile normale.

În timp ce Cingolani se așteaptă ca prețurile să crească în continuare după o închidere planificată pentru întreținerea conductei Nord Stream, el a spus că umplerea depozitului de gaz la 90% până la iarnă rămâne o țintă „fezabilă”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
289 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger