AcasăȘTIRI EXTERNEScor strâns după al doilea tur de scrutin în Polonia. Cât a...

Scor strâns după al doilea tur de scrutin în Polonia. Cât a obținut Andrzej Duda

Actualul lider de la Varșovia a câștigat „la mustață” scrutinul prezidențial de la finele săptămânii trecute.

Conform BBC, care citează Comisia Electorală Națională, Andrzej Duda a obținut 51.2% din voturi, în fața primarului liberal al capitalei polone, Rafal Trzaskowski, adversarul său direct din turul doi al alegerilor prezidențiale desfășurate duminică, 12 iulie.

Scrutinul va rămâne în statistică grație celui mai strâns scor obținut la prezidențiale, după încheierea perioadei comuniste, în 1989, notează aceeași sursă.

Mulțumiri și zâmbete

„Mulțumesc tuturor conaționalilor mei care au fost la alegeri. O astfel de prezență oferă o mărturie frumoasă democrației noastre. Mulțumesc celor care m-au votat, m-au susținut și au fost alături de mine. Trăiască Polonia!”, a transmis conservatorul aflat în fruntea Poloniei încă de noaptea trecută, cu referire la prezența ridicată la vot, de peste 68%, conform cnn.com.

Primul tur al alegerilor prezidențiale, desfășurat în urmă cu două săptămâni, a stabilit cine a intrat în cursa decisivă pentru prima funcție în statul polon. DETALII AICI.

sursa foto: Facebook/Andrzej Duda

141 afisari

1 COMENTARIU

  1. Doamne ajută! A cîștigat pe dreptate un patriot polonez,și nu o slugă de a lu soroș! Deși au cheltuit miliarde ca sa sa cîștige conducerea Poloniei.Că tiparnița de bani e la ei,au toți banii din lume..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger