Cauta

Școală în SUA, în format “capsulă”

Sistemul este alcătuit din grupuri mici de elevi, deseori din același cartier, pregătiți de un profesor care este adesea prezent fizic, dar poate interveni și prin internet.Confruntați cu un început de școală în principal virtual din cauza pandemiei Covid-19, mulți părinți americani cu posibilități financiare preferă acest format “capsulă” pentru copii lor.

Aceste clase organizate la domiciliu înseamnă și o completare a educației la distanță adoptată de multe școli publice din statele americane în care rata de contaminare cu Covid-19 rămâne ridicată. “Dacă acest tip de educație nu este ideal, oferă o soluție pentru părinții forțați să jongleze între grija copiilor lor și munca lor în perioadele de pandemie. Pentru copii, în special cei mai mici, care nu sunt neapărat capabili să urmeze clase virtuale, capsulele sunt, de asemenea, un mijloc de socializare și un ajutor prețios pentru gestionarea stresului și a incertitudinii legate de epidemie”, spune Pedro Noguera, decanul Universității de Sud, California, precizând că și-a înscris fiica de opt ani într-o “capsulă cu normă întreagă”.

10.000 USD pentru un semestru

Costurile sunt ridicate, însă „interacțiunile sociale cu ceilalți colegi de vârstă sunt cu atât mai importante decât ceea ce învață academic în acest moment”, a declarat Mira Rocca, care are trei copii înscriși în acest program și plătește 1300 de dolari pe lună. Conceptul este foarte popular, după cum dovedește Naomi Leight-Giveon, fondatoarea PodSkool, o companie care ajută părinții să formeze capsule în zona Los Angeles. „Peste 400 de familii ne-au contactat până în prezent, fără să fie făcută publicitate”, spune ea. „Și am selectat sute de profesori în ultimele luni pentru a-i pune în legătură cu părinții”. Pe de altă parte, experții recunosc eficiența proiectului, însă avertizează că nu toate lumea are mijloacele de a-și avantaja copiii.

„Ceea ce vedem este că cei care au banii pot investi și plăti profesori, cu rate bune, uneori mai mari decât ceea ce câștigă profesorii lucrând în școli”, subliniază Pedro Noguera, care plătește 10.000 de dolari în acest semestru pentru fiica sa. „În principiu, capsulele de învățare par a fi o soluție necesară crizei actuale. Dar, în practică, acestea vor accentua inegalitățile. Copiii părinților care își pot permite să urmeze acest format se vor întoarce cel mai probabil la școală cu mai multe cunoștiințe acumulate, însă cei defavorizați vor avea dificultăți acasă fără un computer sau fără o conexiune bună la internet pentru a urma cursul, a explicat Clara Totenberg Green, specialist în educație pentru școlile publice din Atlanta.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version