AcasăȘTIRI EXTERNEScene de coșmar în Italia, cel puțin zece morți. Un copil, luat...

Scene de coșmar în Italia, cel puțin zece morți. Un copil, luat de ape din brațele mamei – VIDEO

Scene de coșmar în Italia, cel puțin zece morți. Un copil, luat de ape din brațele mamei - VIDEO

Italia a fost afectată, joi seară, de precipitații extrem de violente, cea mai afectată zonă fiind Ancona, în regiunea Marche. Au căzut aproximativ 400 mm de ploaie în doar două ore, o cantitate care cade în mod normal în șase luni în această zonă.

Cel puțin zece morți, case distruse, străzi sub ape

Cel puțin zece persoane au murit în urma intemperiilor puternice care au lovit joi seară centrul Italiei, inundând străzile și casele, potrivit presei. Un raport oficial anterior al agenției italiene de protecție civilă a stabilit un bilanț de șapte morți.

Alte patru persoane sunt de asemenea date dispărute, inclusiv un copil de șase ani care se afla în mașină cu mama sa. Mama a fost salvată de pompieri, dar forța curentului de apă i-a luat copilul, potrivit agenției AGI.

Cea mai afectată zonă este provincia Ancona, un port la Marea Adriatică, dar vremea rea a afectat și regiunea vecină Umbria, scrie Le Figaro.

În provincia Ancona, multe zone au rămas fără electricitate și fără linii telefonice, iar școlile vor fi închise vineri în localitățile cele mai afectate. Potrivit Corriere della Sera, joi seara au căzut aproximativ 400 mm de ploaie în două ore, o cantitate care cade în mod normal în șase luni în această zonă.

Cu o săptămână înainte de alegerile parlamentare din 25 septembrie, mulți politicieni și-au exprimat sprijinul pentru regiune, printre care Matteo Salvini, liderul Ligii suveraniste, și Enrico Letta, liderul Partidului Democrat (PD) de centru-stânga.

Președintele regiunii, Francesco Acquaroli, a declarat că a primit telefoane de solidaritate din partea președintelui Republicii, Sergio Mattarella, și a șefului guvernului, Mario Draghi.

author avatar
Tudor Borcea