AcasăȘTIRI EXTERNEScenariul Ucraina, exportat de America în Taiwan! / Pregătiri de război, rezerviștii...

Scenariul Ucraina, exportat de America în Taiwan! / Pregătiri de război, rezerviștii au fost mobilizați!

Scenariul Ucraina, adoptat de China? / Pregătiri de luptă în Taiwan / Președintele a chemat și rezerviștii

Sute de rezerviști ai armatei taiwaneze au participat luni, 14 martie, la antrenamente militare specifice. S-a întâmplat asta la apelul președintelui, care a cerut „unitate” pe micuța insulă, având în vedere îngrijorările că Beijingul ar putea anexa provincia Taiwan după un scenariu similar invaziei Rusiei în Ucraina.

Anul trecut, Taiwan a intensificat pregătirea rezerviștilor pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre Beijing și Taipei. China revendică insula democratică autonomă ca parte a teritoriului său și a promis că o va lua înapoi într-o zi, cu forța, dacă va fi necesar.

Respingerea unui desant amfibiu al Chinei

La începutul acestei luni, o importantă delegație americană a sosit la Taipei, iar președintele Taiwanului, Tsai Ing-wen, a promis că va colabora mai strâns cu aliații ca răspuns la ceea ce ea a numit amenințarea militară în creștere a Chinei. Astfel, sute de rezerviști au început antrenamentele la debutul lunii martie.

Circa 400 de rezerviști au participat luni la exerciții de tragere, ca parte a unui program de pregătire pentru luptă. Antrenamentul lor simulează apărarea unei plaje din apropierea capitalei Taipei.

Acest antrenament are loc în timp ce Taipei monitorizează îndeaproape invazia Rusiei în Ucraina. Sâmbătă, președintele Tsai Ing-wen a subliniat acestor rezerviști necesitatea ca insula să fie unită pentru a-și asigura apărarea, scrie Boursorama.

„Situația din Ucraina dovedește încă o dată că protecția țării, pe lângă solidaritatea și asistența internațională, depinde de unitatea poporului”, a spus ea, îmbrăcată în haine militare și purtând o vestă antiglonț.

„Puterea poporului este nelimitată”

Generalul Chen Chung-chi, șeful celui de-al 6-lea Comandament al armatei taiwaneze, a subliniat importanța trupelor rezerviste pe lângă armata profesionistă.

„Securitatea întregii țări nu depinde doar de soldați. În Ucraina vedem că luptă pe câmpul de luptă și anumite persoane care devin active după ce și-au adus soțiile și copiii în siguranță. Puterea militară este limitată, dar puterea poporului este nelimitată” – Generalul Chen Chung-chi

Un rezervist, Shi Hui-bin, a explicat că acest antrenament îi permite să rămână pregătit și să fie la curent cu tacticile militare actuale: „Când va veni momentul, voi ști ce să fac”.

Rusia, de partea Beijingului

Președintele chinez Xi Jinping a adoptat o abordare mult mai agresivă față de Taipei de la alegerea din 2016 a președintelui Tsai Ing-wen, care vede Taiwanul ca o națiune deja suverană și nu ca parte a „unei singure Chine”.

Rusia este de partea Beijingului și susține că Taiwan este o „parte integrantă a Chinei”.

Anul trecut, avioanele militare chineze au făcut un număr record de incursiuni în Zona de Identificare a Apărării Aeriene (ADIZ) din Taiwan. Luni, Ministerul Apărării Naţionale din Taiwan a raportat incursiunea a 13 avioane militare chineze, inclusiv 12 avioane de luptă, în zona de apărare aeriană, cel mai mare număr de la începutul lunii.

56 de avioane de luptă chineze au intrat în zonă pe 4 octombrie, cel mai mare număr într-o singură zi.

author avatar
Tudor Borcea
1.327 afisari

7 COMENTARII

  1. Nu e cazul,sunt doar vorbe.In caz de conflict mult mai probabil este in Korea nord-sud au avut si razboi.Chinezii sunt cu nordul si sudul e cu americanii.

      • Pai exact asta am zis-peninsula Koreea e mult mai periculoasa pentru un conflict militar,acolo chinezii pot sa pretinda ca nu sunt implicati.In Taiwan e multa armata americana,sunt forte japoneze e imposibil sa fie vreun conflict real.Numai vorbarie ieftina nimic real

      • Bati campii cu gratie: cel mai lung armistitiu e cel dintre Rusia (ca urmasa a URSS-ului) si Japonia!

  2. Si uite cum democrații americani vor sa dea foc planetei pentru a isi ascunde nenorocirile. Cel mai pervers popor, ce va distruge planeta doar din prostie, mândrie si orgoliu

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger