AcasăȘTIRI EXTERNEScapă cine poate, mai puțin pilotul. Un nou defect al avioanelor F-35....

Scapă cine poate, mai puțin pilotul. Un nou defect al avioanelor F-35. Cel mai scump avion de luptă, ținut la sol

Scapă cine poate, mai puțin pilotul. Un nou defect al avioanelor F-35. Cel mai scump avion de luptă, ținut la sol

Într-un context de mare tensiune internațională, sute de avioane la sol, multe dintre ele F-35 aproape noi (dar cu defecte), dau o imagine proastă pentru armata SUA.

Air Combat Command al US Air Force a decis să imobilizeze la sol majoritatea avioanelor sale F-35, 113 potrivit The War Zone, după ce la începutul acestei săptămâni a făcut același lucru cu alte modele de aeronave.

Un scaun ejectabil defect

Cauza acestui nou eșec tehnic? Un scaun ejectabil, proiectat și fabricat de Martin-Baker, al cărui cartuș exploziv utilizat pentru a iniția întregul sistem și a extrage pilotul din aeronavă, ar putea avea defecte și nu ar putea funcționa așa cum se așteaptă.

Forțele aeriene americane nu sunt singurele îngrijorate: Marina sau pușcașii marini, care operează de asemenea F-35 și alte aeronave echipate cu același sistem posibil defect, au ordonat o verificare de urgență a părții din flota lor de aeronave care ar putea fi echipate cu cartușul exploziv potențial defect, scrie Slate.

Aeronavele germane sau britanice, cum ar fi Typhoon, care au fost, de asemenea, consemnate la sol, precum și echipa Red Arrows de la Royal Air Force, care a avut deja probleme cu Martin-Baker, ar putea fi, de asemenea, afectate. Autoritățile din țările care utilizează scaunul ejectabil defect au fost avertizate cu privire la această problemă destul de jenantă, care s-a adăugat la o listă nesfârșită de defecte.

După cum explică Breaking Defence, verificările tehnice ale cartușelor în cauză erau deja în curs de desfășurare încă din luna iulie, dar SUA au decis să accelereze procesul la sfârșitul lunii, oprindu-le în cele din urmă la sol pentru a accelera și a finaliza o inspecție care era deja în curs de desfășurare în cazul Navy și Marines.

Potențialul defect al cartușului exploziv afectează o parte destul de mare din arsenalul Marinei. Potrivit Breaking Defence, zborurile avioanelor F/A-18B/C/D Hornet, F/A-18E/F Super Hornet, E/A-18G Growler, precum și ale aparatelor de antrenament T-45 Goshawk și F-5 Tiger II au fost, de asemenea, suspendate.

Doar 50%, pregătite de luptă

Proporția de avioane ale Marinei afectate nu a fost precizată din cauza „riscurilor operaționale” pe care le-ar putea prezenta o astfel de dezvăluire. „În orice moment, avem un număr nespecificat de avioane aflate în întreținere, dar a face public numărul total de avioane afectate de această problemă ar putea să îi alerteze pe adversarii noștri cu privire la limitările noastre, în caz de nevoie”, a declarat o purtătoare de cuvânt a US Navy.

Cu toate acestea, inamicii Statelor Unite nu trebuie să caute prea departe pentru a ști că întreținerea avioanelor militare emblematice ale țării a devenit o problemă foarte acută.

În luna iunie, Government Accountability Office (GAO), un fel de birou de audit american, a publicat un raport sever, în care se calcula că doar aproximativ 50% dintre avioanele americane F-35 sau F-22 erau pregătite pentru luptă.

author avatar
Tudor Borcea
540 afisari

4 COMENTARII

  1. pentru inlesnirea unui post de Presedinte NATO a tov. Klaus Iohannis
    Romanii au fost adusi la o saracie si indatorare nationala cum nu au fost niciodata
    Jurnalistii adevarati ar trebui sa intre in subiect cu curaj .
    Daca Romania este in dictatura , atunci nu va riscati viata

  2. Oare (si) din acest motiv ambasadorul american a cerut guvernului din kosovo sa amane o luna razboiul cu Serbia?

  3. CAT DE COMBATIVA ! CAT DE PERFORMANTA A DEVENIT ARMATA AMERICANA S-A VAZUT CAND AU PARASIT AFGANISTANUL CU COADA INTRE PICIOARE !.
    AMERICANII STIU SA APRINDA FITILELE UNOR CONFLICTE ,VEZI UCRAINA CU INTRAREA IN NATO !!!!!!!!!!,IAR DACA VREM SA RASCOLIM ALTE DEZASTRE ,VEZI ATACAREA IRACULUI
    PE MOTIV CA DETINE ARME CHIMICE DE DISTRUGERE IN MASA !, UNDE-S ??????????,NICI AZI N-AU DOVEDIT EXISTENTA LOR ,DAR AU DISTRUS IRAKUL !,VEZI LIBIA !,VEZI SIRIA !!, VEZI SERBIA !!!.
    CUM PE AMERICANI II MANANCA PIELEA ,DACA NU-SI VAD LUNGUL NSSLUI ?,O SA _I FACA CHINA SA SI-L VADA.

  4. Majoritatea pilots lor se drogheaza plus totul este condus de ciorile si homolai care sint necalificati si fara incredere ,isi merita soarta

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger