AcasăȘTIRI EXTERNEScapă cine poate la Twitter. Datorii de miliarde, Elon Musk nu exclude...

Scapă cine poate la Twitter. Datorii de miliarde, Elon Musk nu exclude falimentul / Anunț șocant al patronului Tesla

Scapă cine poate la Twitter. Datorii de miliarde, Elon Musk nu exclude falimentul / Anunț șocant al patronului Tesla / Foto: Facebook

Elon Musk, magnatul Tesla, spune că Twitter pierde 4 milioane de dolari în fiecare zi și că s-ar putea confrunta cu amenințarea falimentului. Între timp, directori cheie din domeniul securității au demisionat de pe platformă – atrăgând un avertisment din partea autorităților de reglementare din SUA.

De când a preluat conducerea Twitter, Elon Musk a îngrijorat multe autorități, agenți de publicitate, grupuri minoritare și utilizatori. Tumultuoasa achiziție a platformei de către patronul Tesla a continuat să provoace agitație joi, cu demisia unor directori de rang înalt de la rețeaua de socializare și un avertisment rar din partea agenției antitrust din SUA (US Federal Trade Commission, FTC), un organism de reglementare al cărui rol principal este de a proteja clienții.

„Nimeni nu este mai presus de lege”

„Urmărim cu mare îngrijorare evoluțiile recente de la Twitter. Niciun director executiv sau companie nu sunt mai presus de lege”, a declarat un purtător de cuvânt al FTC. Agenția a reamintit că platforma trebuie să respecte anumite reguli în conformitate cu termenii unui acord cu agenția privind securitatea și confidențialitatea datelor.

Acordul în cauză, revizuit în acest an, „ne oferă noi instrumente pentru a ne asigura că este respectat și suntem pregătiți să le folosim”, a adăugat purtătorul de cuvânt, referindu-se la amenzile substanțiale pe care FTC le-ar putea impune. Cu toate acestea, mulți dintre angajații familiarizați cu aceste reglementări nu mai sunt la Twitter.

Patronul Tesla și SpaceX a concediat jumătate din cei 7.500 de angajați ai companiei californiene în urmă cu o săptămână, la zece zile după ce a cumpărat-o și a devenit unicul proprietar. Sute de persoane au plecat deja în această vară, iar demisiile unor directori au continuat săptămâna trecută.

Joi, Lea Kissner, directorul pentru securitate al companiei, și-a anunțat plecarea într-un tweet, informează BFM TV. „Am luat decizia dificilă de a părăsi Twitter. Am avut ocazia să lucrez cu oameni extraordinari și sunt foarte mândră de munca pe care am depus-o cu diversele echipe de confidențialitate a datelor, securitate și IT”.

 

Potrivit Washington Post, și alți manageri și-au luat adio, inclusiv cei responsabili de confidențialitatea datelor, Damien Keiran,  și de conformitatea juridică și de reglementare, Yoel Roth.

Elon Musk a încercat în repetate rânduri să asigure pe toată lumea că moderarea conținutului, o măsură de protecție împotriva abuzurilor pe platformă, nu s-a schimbat, dar deciziile sale pripite și provocările de pe Twitter au generat controverse zilnice în ultimele două săptămâni.

Datorii de miliarde și spectrul falimentului

Într-un e-mail în care a convocat prima sa întâlnire „all-hands”, miliardarul i-a avertizat pe angajați că Twitter nu va supraviețui mult timp dacă nu vor găsi noi modalități de a face bani, informează Deutsche Welle.

„Îmi pare rău că acesta este primul meu e-mail către întreaga companie, dar nu există nicio modalitate de a îndulci mesajul. Fără venituri semnificative din abonamente, există o mare probabilitate ca Twitter să nu supraviețuiască viitoarei crize economice”, a spus Musk.

Potrivit unui raport al Bloomberg, Musk le-a spus angajaților săi că nu poate exclude falimentul la doar două săptămâni după ce a cumpărat compania de social media pentru 44 de miliarde de dolari (43,2 miliarde de euro).

Unii dintre agenții de publicitate ai Twitter – principala sursă de venit – au renunțat la companie de când Musk a preluat conducerea, ceea ce a dus la scăderea veniturilor.

Între timp, caracteristici precum un abonament de 8 dolari pentru râvnita bifă albastră, împreună cu o nouă insignă oficială gri pentru conturile de profil înalt, au întâmpinat probleme.

Modelul de abonament a dus la o creștere a numărului de conturi false care se dau drept figuri cunoscute, precum James LeBron și fostul premier britanic Tony Blair. Musk a renunțat aproape imediat la insigna gri. Platforma de socializare pierde 4 milioane de dolari în fiecare zi, le-a spus Musk angajaților.

Gigantul social media are în prezent o datorie de 13 miliarde de dolari, care cere plata unei dobânzi de 1,2 miliarde de dolari în următoarele 12 luni. Această sumă este mai mare decât cel mai recent flux de numerar al Twitter, de 1,1 miliarde de dolari, potrivit documentelor financiare, la 30 iunie.

author avatar
Tudor Borcea
761 afisari

3 COMENTARII

  1. Pai prostul cand a dat 44 de meleoarde de parai, nu a vazut ca shandramaua are rotile intepate? Cum sa dai 44 de meleoarde pe nimic? Ca practic Tuiter asta este un fel de nimic, la fel ca si ca-ca-tul ala de Metaverse, niste nimicuri.

    • E vorba cā: „Urmărim cu mare îngrijorare evoluțiile recente de la Twitter. Niciun director executiv sau companie nu sunt mai presus de lege”, a declarat un purtător de cuvânt al FTC ” – am încheiat citatul. Dar când Trump era interzis si demonizat, nu mai erau atât de deontologi, futu-i în noroc! Asadar, amice, esti idiot. E greu, e foarte greu.

  2. Musk e un smeker . Toata averea lui a facut-o cu societati falimentare pe care le_a redresat si revandut la pret multiplicat
    Gaseste el o solutie si pentru Twitter

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger