AcasăȘTIRI EXTERNEScandaluri financiare la Vatican: un cardinal și nouă persoane, în fața justiției

Scandaluri financiare la Vatican: un cardinal și nouă persoane, în fața justiției

Scandaluri financiare la Vatican: un cardinal și nouă persoane, în fața justiției

Un judecător de la Vatican a ordonat sâmbătă un proces pentru cardinalul italian Angelo Becciu și alte nouă persoane implicate în posibile infracțiuni financiare, inclusiv delapidare, spălare de bani, fraudă, extorcare și abuz în serviciu.

Un judecător de la Vatican pus sub acuzare, sâmbătă, 3 iulie, 10 persoane, inclusiv un cardinal italian, pentru a face lumină asupra unor scandaluri financiare din statul cetății Sfântului Scaun.

Cardinalul Becciu riscă beciul

Printre cei inculpați se numără cardinalul Angelo Becciu, precum și fostul șef al unității de informații financiare a Vaticanului și doi brokeri italieni implicați în cumpărarea de către Vatican a unei clădiri dintr-un cartier de lux din Londra, scrie France 24.

Doi ani de anchetă

Cardinalul Angelo Becciu a fost demis din funcțe de Papa Francisc, anul trecut. Acuzat de delapidare și abuz de putere, el și-a proclamat mereu nevinovăția în doi ani de anchetă.

În conformitate cu legea Bisericii, Suveranul Pontif a aprobat personal decizia judecătorului de a-l inculpa pe cardinalul Becciu, care devine cel mai înalt funcționar de la Vatican care este acuzat pentru infracțiuni financiare.

Cu Mincione la masă

Brokerii italieni Gianluigi Torzi și Raffaele Mincione sunt acuzați de delapidare, fraudă și spălare de bani. Gianluigi Torzi, care a făcut obiectul unui mandat de arestare în aprilie, a fost acuzat și de extorcare. Ambii au negat acuzațiile.

Alte patru companii asociate cu inculpații, două în Elveția, una în Statele Unite și una în Slovenia, au fost de asemenea acuzate. Procesul se va deschide la Vatican pe 27 iulie.

 

 

 

author avatar
Tudor Borcea
226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger