AcasăȘTIRI EXTERNEScandalul Qatargate. Eva Kaili recunoaște că și-a pus tatăl să ascundă banii

Scandalul Qatargate. Eva Kaili recunoaște că și-a pus tatăl să ascundă banii

Scandalul Qatargate. Eva Kaili recunoaște că și-a pus tatăl să ascundă banii / Foto: Facebook

Eva Kaili, fostă vicepreședinte a Parlamentului European, și-a recunoscut parțial implicarea în scandalul Qatargate. Eurodeputata a declarat că și-a instruit tatăl să ascundă banii.

Dezvăluirile în scandalul Qatargate continuă. Statul din Golf este suspectat că a oferit compensații financiare în schimbul sprijinului unor oficiali europeni. Eva Kaili, fostă vicepreședintă a Parlamentului European, a fost acuzată de apartenență la o organizație criminală, corupție și spălare de bani în asociație organizată.

„Inculpata recunoaște că l-a instruit pe tatăl său să ascundă banii”

Eva Kaili a fost responsabilă de dezvoltarea relațiilor dintre UE și peninsula arabă. Ea a fost audiată de anchetatorii belgieni și ar fi mărturisit că i-ar fi cerut tatălui său să ascundă bani, potrivit unui document consultat de Le Soir și La Repubblica.

Tatăl Evei Kaili, care a fost arestat în ziua descinderii de amploare de către serviciile belgiene, se refugiase în hotelul Sofitel din Bruxelles cu o valiză plină de bani.

„Inculpata recunoaște că l-a instruit pe tatăl său să ascundă banii”, a scris judecătorul de instrucție Michel Claise în mandatul de arestare emis pe 9 decembrie împotriva europarlamentarei de origine greacă, scrie Le Figaro.

„Ea a declarat că știa în trecut despre activitatea soțului ei (Francesco Giorgi) cu Pier Antonio Panzeri (fost europarlamentar arestat în aceeași zi) și că prin apartamentul acestuia din Bruxelles au trecut valize cu bani”.

Eva Kaili „a încercat să-l prevină pe Pier Antonio Panzeri, dar și pe doi europarlamentari menționați în prezenta anchetă”, se arată în mandat. Acesta din urmă, care a fost arestat cu 600.000 de euro în numerar în apartamentul său, și-ar fi recunoscut parțial implicarea în această afacere, dar a denunțat un europarlamentar belgian: Marc Tarabella.

„El l-a denunțat pe europarlamentarul Marc Tarabella ca beneficiar al cadourilor din Qatar”, se arată  înn document. Tarabella a negat orice influență și orice cadou primit din partea Qatarului.

Eva Kaili, care se află în arest, va apărea, joi, în fața unei instanțe din Bruxelles care va decide dacă ea va fi eliberată, sub anumite condiții sau nu, sau dacă va rămâne încarcerată.

author avatar
Tudor Borcea
324 afisari

15 COMENTARII

  1. Cand UE baga armament in gaura neagra a istoriei contemporane, Ucraina, de zeci de miliarde euro, ne mai intereseaza o spaga de cateva sute de mii de euro?

    Sculati, nu-i nicio mantuire, in regi ciocoi sau Dumnezei!

  2. Sunt prosti facuti gramada anchetatatorii,sau chiar vor sa ascunda REALII TERORISTI din alte tari.Qatarul nu are de-a face cu traficantii de rachete nucleare,dar 1-kazakhstan 2-Afghanistan 3-Turcia 4-Iran 5-KoreeaNord au servit 30 de ani marfa de lux de la Maxwell si Fiala

    • Asta de fapt ar trebui anchetat de Consiliul de securitate ONU ptr ca KurtWaldheim a fost la ONU

    • Cine stie cate tari mai sunt implicate….USA,UK,Israel trebuie sa-si declare relatiile mafiote cu traficantii respectivi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger