AcasăȘTIRI EXTERNEScandalul minorității românești din Ucraina! Kievul, acuzat că încearcă să legifereze „segregarea...

Scandalul minorității românești din Ucraina! Kievul, acuzat că încearcă să legifereze „segregarea și nazismul”

minoritatiScandalul minorității românești din Ucraina! Kievul, acuzat că încearcă să legifereze „segregarea și nazismul”

În Avizul formulat în vară privind cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană, Comisia Europeană a indicat, între pașii care trebuie îndepliniți, finalizarea reformei cadrului legislativ privind drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale, conform recomandărilor Comisiei de la Veneția, și adoptarea imediată de mecanisme de implementare eficiente.

Or forma în care Parlamentul de la Kiev a adoptat noua lege a minorităţilor limitează accesul acestora la învătământ în limba maternă. Și MAE a menționat că în legea adoptată pe 13 decembrie persistă prevederi care pot avea un impact negativ, prin raportare la standardele europene.

Ucraina ar încerca să suprime drepturile minorităţilor naţionale

În acest context, Rusia a transmis, prin vocea purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, un mesaj dur.

„Numai punerea în aplicare a scopurilor și obiectivelor operațiunii militare speciale poate reda poporului rus și reprezentanților altor naționalități din Ucraina dreptul lor de a vorbi fluent limba maternă, de a primi educație în ea, de a-și păstra memoria istorică și de a-și onora eroii, de a restabili statul de drept și respectarea drepturilor omului în Ucraina”, a spus Zaharova, transmite TASS.

Zaharova a subliniat că, prin adoptarea acestei legi, autoritățile de la Kiev încearcă să legifereze „segregarea și nazismul”. „Așa arată segregarea și manifestările evidente ale nazismului, pe care Ucraina încearcă să le consolideze la nivel legislativ”, a subliniat ea.

Aceasta a menționat că legea trimisă spre semnare președintelui Ucrainei, de fapt, nu a introdus nimic nou în legislația actuală privind drepturile și libertățile minorităților naționale. „Ungaria și România, care au comunități mari de compatrioți în Ucraina, și-au exprimat deja nemulțumirea profundă față de document. Aceștia au menționat că legea nu a fost elaborată corespunzător cu reprezentanții minorităților naționale, iar propunerile formulate anterior de aceștia au fost ignorate de autorii acesteia”, se arată în comunicat.

author avatar
Andreea Vlad
699 afisari

10 COMENTARII

  1. Ce v-am spus eu?cretinul ala de maimutoi penibil mascariciul de doua parale o sa fie spanzurat(nomina odiosa) iar noi ne luam inapoi Basarabia Bucovina si Bugeacul.AMIN…Doamne Ajuta

    • Kakatul de Aiu-restria o sa fie desfiintata ca stat pentru trafic de arme nucleare

    • Daca e voie sa te joci de-a alba neagra cu arme nucleare pe toata planeta inseamna ca e voie si la DAVOS

      • Muiangeria aia bordel numita „franta” la fel trebuie sa raspunda…iar maltezii sa se declare satanisti si curlingatori ptr Belzebutsoroskissinkur.Asazisul lor „Dumnezeu” e de fapt geamantanul de spaga

      • Europa a ajuns o cocina de porci condusa de satanistii lui Belzebutsoroskissinkur….totul pleaca de la satanismul lui HITLER dinAUSTRIA…si complicii…vezi retzeaua lui vonMende si Mossadul…AbrahamHoch/GertrudeFiala

    • Degeaba ,noi mu avem o clasa politica și conducător cu drag de țară și popor ,doar cozi de topor vândute intereselor străine, țară este eșuată, asa cum ne,a spus Werner din cea mai înaltă funcție si atunci străinii efectiv ne iau de sclavi fac ce vreau cu noi

  2. Se tot spune de cozi de topor printre guvernantii nostrii cat si in structura statului.Ma tot intreb: Ce fac cele 8 servicii de informatii de nu da unul in vileag si sa-l aresteze? Ei merg pe ideea ca, coada de topor joaca la doua capete si ca aceste servicii stapanesc situatia. Domnilor de ce atunci Romania zace in mizerie si neajunsuri? S-a vandut totul in tara asta care nu mai este a romanilor si voi nu ati stiut? Ce masuri ati luat?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger