AcasăȘTIRI EXTERNEScandalul Epstein. Identitatea a „opt personalități” legate de traficul de minore va...

Scandalul Epstein. Identitatea a „opt personalități” legate de traficul de minore va fi dezvăluită

Scandalul Epstein. Identitatea a „opt personalități” legate de traficul de minore va fi dezvăluită

Ghislaine Maxwell, fosta parteneră a miliardarului Jeffrey Epstein, plănuiește să dezvăluie numele a opt „personalități” legate de traficul de minore al lui Epstein.

Ghislaine Maxwell a fost găsită vinovată, în decembrie, de trafic sexual și complot pentru recrutarea de adolescente pentru a fi abuzate sexual de către Epstein. Ea urmează să-și primească sentința pe 28 iunie.

Divulgarea numelor, la mâna instanței

Maxwell, prin intermediul avocaților săi, s-a opus dezvăluirii identităților a opt „John Doe”, cunoscuți în documentele judecătorești ca „Doe 17, 53, 54, 55, 56, 73, 93 și 151”.

Dar, într-o scrisoare din 12 ianuarie adresată judecătorului federal Loretta Preska din Districtul de Sud din New York, avocatul lui Ghislaine Maxwell a indicat că aceasta nu se va mai lupta pentru a păstra secrete numele celor opt „John Does” și va lăsa instanța să decidă dacă aceste nume ar trebui dezvăluite.

Decizia de a divulga șapte dintre aceste nume este acum în mâinile judecătoarei Loretta Preska de la tribunalul federal din New York.

Prințul Andrew, primul vizat

În cadrul acestui proces ar putea apărea și alte nume, ale unor personalități de rang înalt. În special cel al prințului Andrew via o plângere civilă pentru „agresiune sexuală” depusă de Virginia Giuffre.

Documentele care conțin aceste nume sunt legate de un proces pentru defăimare intentat în 2015 de aceeași Virginia Roberts Giuffre, care a susținut că Epstein a abuzat-o sexual când era minoră și că Maxwell l-a ajutat în acest abuz.

Avocatul lui Giuffre a depus un memoriu, la 12 ianuarie, pledând ca numele să fie dezvăluite. „Există puține motive pentru a menține protecția față de vastele informații despre operațiunea de trafic sexual a lui Epstein și Maxwell care au fost inițial depuse sub sigiliu în acest caz” a scris avocatul lui Giuffre, Sigrid McCawley.

Alianța Epstein-Maxwell a fost creată de corupție profundă la toate nivelurile, dar această corupție nu s-a limitat la acest duo josnic. Epstein (care a fost găsit mort în celula sa în 2019) s-ar fi folosit de „haremul” său pentru a atrage oameni influenți dar, cu excepția prințului Andrew, astăzi nu există nici o înregistrare publică a unei investigații oficiale asupra acelor presupusi posibili beneficiari ai acțiunilor celor doi.

 

author avatar
Tudor Borcea
617 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger