AcasăȘTIRI EXTERNEScandalul avionului deturnat de Belarus. Președintele Lukașenko spune că a acționat legal

Scandalul avionului deturnat de Belarus. Președintele Lukașenko spune că a acționat legal

Scandalul avionului deturnat de Belarus. Președintele Lukașenko spune că a acționat legal

Președintele bielorus și-a acuzat „adversarii din străinătate și din interiorul țării” că au trecut „liniile roșii” acuzându-l de deturnarea avionului.

Președintele bielorus Alexandr Lukașenko a susținut că a acționat „legal”, deturnând un avion civil către Mink, după o amenințare cu bombă care s-a dovedit a fi falsă, respingând acuzația că a acționat astfel pentru arestarea opozantului Roman Protasevici.

„Am acționat legal, protejându-mi poporul”, a declarat miercuri Lukașenko, potrivit agenției de stat Belta.

Președintele Belarusului a mai spus că a-l acuza că a trimis un avion de vânătoare Mig-29 pentru a forța aterizarea zborului Ryanair este o „minciună”.

„Este o minciună absolută să spui că avionul a fost forțat să aterizeze de un Mig 29”, a insistat el, „misiunea avionului de luptă era să stabilească comunicarea, să însoțească aterizarea avionului de pasageri în caz de urgență”.

Președintele Lukașenko a denunțat și „atacurile” care trec „liniile roșii” ca răspuns la acuzațiile internaționale privind deturnarea avionului. „Adversarii noștri din străinătate și de acasă și-au schimbat metodele de atacare a statului. Au trecut o multitudine de linii roșii, depășind limitele înțelegerii și moralității umane”, a spus el, scrie Le Point.

„Spiritele rele” din Occident

Confruntat cu condamnările și sacțiunile internaționale luate de UE, Alexandr Lukașenko a auzat „spiritele rele” din vest că vor să sugrume Belarusul.

„Au trecut de la organizarea revoltelor la etapa de strangulare”, a denunțat el, într-o aparentă referire la mișcarea de protest din 2020 pe care o atribuie unei opoziții orchestrată de Occident.

Liderul de la Minsk a denunțat un „război hibrid modern” împotriva țării sale, care este un „teatru de experimentare pentru a merge apoi în Est”.

Lukașenko îi acuză în mod regulat pe americani și europeni că vor să îl răstoarne de la putere și apoi să atace Rusia lui Vladimir Putin, principalul său aliat.

În ceea ce-l privește pe jurnalistul de opoziție Roman Protasevici, arestat după deturnarea zborului Atena-Vilnius, Lukașenko l-a numit „terorist”.

author avatar
Tudor Borcea
233 afisari

2 COMENTARII

  1. Pai voi ce faceti ca pilot daca cineva striga.
    E o bomba in avion?
    Anunti primul turn de control si aterizezi cat mai repede insotit de avioane militare. Deci are acoperire legala.
    A ca au descoperit un individ certat cu legea e discutabil.

  2. Sa spunem ca are dreptate; a verificat avionul si daca s-a constatat ca a fost o alarma falsa, de ce nu au plecat TOTI pasagerii spre Vilnius? Unii au profitat ca a facut avionul o halta si au coborat la prima?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger