AcasăȘTIRI EXTERNEScandalul „amestecul de rase” se mută în Austria? Viktor Orban, la Viena...

Scandalul „amestecul de rase” se mută în Austria? Viktor Orban, la Viena după declarațiile din România

Premierul ungar Viktor Orban a sosit joi la Viena, în Austria, pentru o vizită marcată de recentele sale comentarii împotriva „amestecului de rase”, care i-au adus numeroase critici și demisia unui consilier.

Cancelarul austriac Karl Nehammer intenționează să abordeze aceste declarații ale lui Orban, despre care a spus că sunt „în mod natural reprobabile”. Înainte de această nouă controversă, liderul conservator se declarase încântat de primirea unui „vecin și partener important”.

Rasele nu se amestecă, gazul rusesc da

„Cele două țări sunt puternic afectate de migrația ilegală, pe care vrem să o combatem împreună”, a scris el pe Twitter, menționând de asemenea subiectul „cooperării energetice” pentru Austria și Ungaria, țări care sunt foarte dependente de gazul rusesc.

Aceasta este prima vizită oficială a lui Orban la unul dintre partenerii săi din Uniunea Europeană  de la realegerea sa triumfală la începutul lunii aprilie.

Dar dezbaterile vor fi probabil dominate de virulența discursului de sâmbătă al liderului naționalist maghiar în vârstă de 59 de ani. „Nu vrem să fim o rasă mixtă”, amestecându-ne cu „non-europeni”, a spus el, înainte de a face o aparentă referire la camerele de gazare ale regimului nazist, scrie Le Point.

Supraviețuitorii Holocaustului și comunitatea evreiască maghiară au condamnat aceste remarci, solicitând UE – și în special lui Nehammer – să „se distanțeze” de ele. Într-o mișcare rară sub conducerea lui Orban, Zsuzsa Hegedus, un sociolog care îl consiliază de multă vreme și ai cărui părinți au fost supraviețuitori ai Holocaustului, a demisionat marți. Ea a denunțat „o poziție rușinoasă” și „un text pur nazist demn de (Joseph) Goebbels”, referindu-se la fostul șef al propagandei în Germania nazistă.

Potrivit mai multor experți intervievați de AFP, comentariile premierului ungar „nu vor avea probabil un efect de domino nici în Ungaria și nici la nivelul UE”, unde se negociază în prezent deblocarea fondurilor de stimulare post-Covid-19.

author avatar
Tudor Borcea
530 afisari

9 COMENTARII

  1. Observ cu surprindere că nimeni, inclusiv V. Orban nu cunoaște etimologia cuvântului ”rasă”. Marii politicieni, oameni de presă, care mai de care se dau în stambă, condamnând un om că-i rasist. Ei! Nu tot ce se vorbește se scrie și în Wikipedia. Cum spunea în romanul ”Moromeți”,Trebuie să ai facultăți. Dar voi nu aveți, doar diplome cumpărate

  2. Adolf Hitler era cea mai pura rasa…..din Amschel Meyer Bauer si Anamaria Schicklgruber….numele Hitler l-a imprumutat de la tatal vitreg HIEDLER cand el era in buletin Adolf Schicklgruber
    Toata Austria stie subiectul…poate afla si Orban „cel pur”

  3. Pe fondul crizei si nemultumirii tot ce are de facut unul ca Orban este sa propovaduiasca legile naturale. La fel ar putea face si ai nostri, si gata cu dogma UE oricum totul se destrama

    • Extrem de corect. Atunci cand totul este defirmat in jur, simpla prezentare a realitatii asa cum este iti aduce multe puncte. Chiorul este rege in țara orbilor.

  4. De ce primesc maimutzoiul in tara ? Sa vina si sa-i scuipe, dupa ce a bagat paprika ?
    El se duce unde vrea, il astept in plm

  5. Bravo, bai Orban ungurule, deja esti la granita cu nazistii aia dementi din Germanistanul ala nou-anormal, nu trebuie decat sa le bagi bine batul prin gard, sa vezi ce se vor activa ratatii aia nazisti, o sa te faca in toate felurile, da cel mai bine e sa le zici sa se joace cu mielu`, al tau, nu cu al lor !! Ha ha ha 🙂 Bai, ce pwule in gura le da ungurul la toti nazistii din Germanistan si Bruxxelistan, e ceva de ne-uitat !! Ha ha ha 🙂 Hajra Magyarok, cam asa striga aia tot timpul la ei pe stadion, dar si la Pepsi, si la Csikszereda !! Ha ha ha 🙂 Bai Orban, da-le sa manance si ceva paprikas, o sa le faca bine la miel 🙂

  6. Sper ca austriecii sa aiba destul sange in instalatii incat sa-l puna la respect pe hortyst cu toate ca Austria si Ungaria au pus-o in trecut de un imperiu daunator multor popoare din Europa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger