AcasăȘTIRI EXTERNEScandal uriaș în Germania. Benzinăriile au crescut prețurile înainte să expire subvenția...

Scandal uriaș în Germania. Benzinăriile au crescut prețurile înainte să expire subvenția guvernamentală

benzinaPrețul benzinei şi motorinei, în continuă scădere! Cât costă acum un plin

Potrivit Asociației Germane a Automobiliștilor – ADAC, cel mai mare club automobilistic din Germania și Europa, prețurile la pompă au crescut, cu o săptămână înainte ca reducerea guvernamentală pentru carburanți să expire, la sfârșitul acestei luni.

Potrivit asociației germane, prețul mediu al benzinei E10 premium a crescut de la aproximativ 1,717 euro la 1,730 euro între duminică și luni. Între timp, prețul mediu al motorinei a sărit de la 1,964 euro la 1,974 euro.

Reducerea taxei pe energie pentru carburanți se va încheia la 31 august iar experții presupun că majorarea prețurilor se datorează cererii mai mari, deoarece șoferii încearcă să profite de prețurile mai mici ale benzinei cât mai pot.

Diferențe majore de preț, inclusiv în cursul zilei

Cu toate acestea, ADAC a precizat că, în prezent, prețurile variază în mod semnificativ între diferitele regiuni și furnizori, potrivit stiridindiaspora.ro. În plus, există în continuare un decalaj mare între nord și sud. Printre alți factori, costurile de transport au crescut din cauza nivelului scăzut al apei pe Rin, ceea ce înseamnă că oamenii din sud trebuie să plătească în medie mai mult pentru combustibil decât cei din nord.

De asemenea, prețurile continuă să varieze considerabil în diferite momente ale zilei: combustibilul este, de obicei, cel mai scump dimineața, la ora 7.00, în timp ce cel mai ieftin moment pentru a face plinul este între orele 20.00 și 22.00.

De la 1 iunie anul acesta, în Germania, taxele pe energie pentru combustibil au fost reduse la nivelul minim al UE. Alături de tichetul de 9 euro pentru utilizatorii de transport public, măsura a fost menită să ofere o ușurare a costurilor ridicate ale mobilității în urma izbucnirii războiului din Ucraina.

Potrivit sursei citate, prețurile ar putea crește din nou în mod semnificativ odată cu încetarea măsurii – potențial cu aproximativ 35 de cenți pentru benzină și 17 cenți pentru motorină, în cazul în care creșterea integrală a taxelor va fi transferată asupra consumatorilor.

Cu toate acestea, ADAC nu se așteaptă ca prețul să crească imediat, deoarece este probabil ca operatorii de benzinării să fi asigurat cât mai mult combustibil posibil cât timp a fost încă în vigoare reducerea taxei.

Acest lucru înseamnă că majoritatea își vor fi făcut plinul înainte de 1 septembrie și vor continua să vândă benzină și motorină la prețuri reduse pentru a obține un avantaj comercial.

author avatar
Tudor Borcea
319 afisari

5 COMENTARII

    • are radacini si conexiuni bune la lichelele care ne guverneaza. Daca da din gura OMV se umple Poarta Alba de bonbonei,popesti taricei si cati or mai fi ca ei.

  1. Bai nemtalailor nazisti si drogati, vedeti ca sefimea vostra nazista de la Bruxxelistan au uitat sa va zica ca tocmai v-au bagat in al 3-lea razboi mondial, dupa ce rezolva rusnacii aia salbatici problema din Ukro-na-zia aia imputit de banderist-azovista, vor merge mai departe, sa va dea voua trezirea pe Rin, s-a inteles, da ? Ha ha ha 🙂 Sa vezi ce exod o sa faca nazistii aia spre alte meleaguri, ca la razboi sigur nu vor merge multi, la cat de drogati, atei si decadenti sunt toti tefeleii aia kurkubeisti !! O sa va ia draku pe toti, bai bravilor urmasi ai lui Hitler, speram ca macar acum sa va sterga rusnacii de pe fata pamantului, bai paganilor aroganti, speram sa ajunga benzina la voi chiar si 3 iepuroi pe litru, sa puteti macar sa va dati foc toti cu ea !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger