AcasăȘTIRI EXTERNEScandal sexual de proporții la ușa uneia dintre cele mai vechi universități...

Scandal sexual de proporții la ușa uneia dintre cele mai vechi universități din lume

Acuzații grave, ce urmează să fie lămurite în cadrul unei investigații aflate în plină desfășurare, aduc una dintre cele mai prestigioase și vechi unități de învățământ superior din lume în centrul unui scandal cu totul nedorit.

Este vorba despre Universitatea St. Andrews, din Scoția, unde au studiat, între alții, Prințul William, actuala sa soție, Ducesa Catherine, dar și Elizabeth, fiica starului din Forrest Gump, Tom Hanks, actriță la rândul său, la fel și Caroline Ford, un alt nume cunoscut cinefililor.

Controversele au apărut după ce mai multe studente au acuzat – prin intermediul unor mesaje anonime postate pe pagina de Instagram „St Andrews Survivors” (Supraviețuitorii de la St. Andrews) – faptul că ar fi fost agresate sexual sau violate în campus, unele dintre acestea susținând că ar fi fost atacate de membri ai unei frății, anunță CNN. Deja oficialii Universității au luat atitudine și au transmis că vor coopera cu oamenii legii în ancheta demarată după apariția acuzațiilor.

Primele măsuri

Șirul reclamațiilor apărute online include peste 20 de acuzații de viol, dar și alte câteva referitoare la presupuse fapte de agresiune sexuală, fizică și constrângere. Așadar, se poate vorbi despre un val de acuzații foarte grave.

Multe dintre acestea vizează filiala de la St Andrews a Alpha Epsilon Pi, gruparea studențească de dincolo de Ocean. Conform sursei citate, deja mai mulți membri ai filialei din cadrul universității scoțiene au fost suspendați, pe fondul recentelor supoziții devenite publice.

sursa foto: Facebook/ University of St Andrews

299 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger