AcasăȘTIRI EXTERNEScandal pe internet. O vloggeriță a gătit și a mâncat un rechin...

Scandal pe internet. O vloggeriță a gătit și a mâncat un rechin alb în direct – VIDEO

Scandal pe internet. O vloggeriță a gătit și a mâncat un rechin alb în direct - VIDEO / Foto: Twitter

Poliția din China a lansat o investigație după ce o vloggeriță a postat un videoclip controversat în care apare mâncând un rechin alb, o specie protejată, au anunțat autoritățile și presa locală.

Imaginile cu tânăra femeie, cunoscută sub numele de Tizi, o arată pe aceasta prăjind, fierbând și apoi mâncând carnea marelui prădător. Acestea au provocat reacții de indignare pe internetul chinezesc.

„Carnea este foarte fragedă”

Poliția din orașul Nanchong, din provincia Sichuan (sud-vest), a confirmat duminică că este vorba despre un rechin alb, potrivit agenției de presă chineze Fengmian.

„Carnea este foarte fragedă”, spune Tizi în acest videoclip postat pe internet la mijlocul lunii iulie, în timp ce se delectează cu bucăți mari de carne la grătar.

În filmare, care a fost republicată pe scară largă de presa chineză și de utilizatorii de internet, tânăra femeie poate fi văzută despicând peștele de doi metri lungime și culcându-se lângă el pentru a-i sublinia dimensiunea mare, scrie Le Journal de Montreal.

Rechinul este apoi tăiat în două, marinat și fript la grătar, în timp ce capul este gătit într-un bulion picant – metode clasice de preparare a peștelui în China.

Scandal pe internet

O investigație în acest caz este condusă de poliția de securitate publică, a precizat luni, într-o declarație, Biroul municipal pentru agricultură din Nanchong. Rechinii albi sunt clasificați drept „vulnerabili” de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii – chiar incluși în categoria speciilor aflate în pericol.

Populațiile globale de rechini au fost decimate în ultimele decenii, în mare parte din cauza pescuitului. În China, rechinii sunt incluși pe lista speciilor protejate. Deținerea acestora este ilegală și poate fi pedepsită cu până la 10 ani de închisoare.

„Este pur și simplu uluitor ca o vedetă web să mănânce un animal protejat în fața a milioane de oameni în plină zi”, a scris un utilizator pe rețeaua de socializare Weibo, reluând majoritatea comentariilor. „Acești oameni needucați sunt dispuși să facă doar ce este mai rău numai pentru a atrage atenția”, a deplâns un altul.

author avatar
Tudor Borcea
437 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger